Bea ceai de ghimbir înainte culcare și slăbește în timp ce dormi. Vezi rețeta și alte beneficii!

fruit tea with ginger

Te-ai gândit vreodată care sunt beneficiile ghimbirului pentru organism? Cel mai probabil nu-i cunoști încă toate proprietățile miraculoase, ceea ce te-a făcut să-l subapreciezi și chiar să-l ignori.

-Ghimbirul – este un produs cu efect vasodilatator, care îmbunătățește circulația sangvină. El ridică temperatura corpului și stimulează, astfel, metabolismul și arderea caloriilor.

-Ghimbirul contribuie la producerea sucului gastric, ceea ce iarăși ajută la îmbunătățirea digestiei și la arderea caloriilor.

-Studiile realizate în baza animalelor au demonstrat că metabolismul devine cu 20% mai eficient datorită consumului de ghimbir.

-Pe lângă scăderea în greutate, ghimbirul ajută în cazul indigestiei și al constipației.

-Ghimbirul poate fi consumat proaspăt, sub formă de praf, ulei sau suc. Toate acestea pot fi găsite cu ușurință pe rafturile magazinelor.

Așadar, ești gata să încerci ceaiul de ghimbir? Rețeta este foarte simplă.

1. Ia niște praf de ghimbir sau o rădăcină proaspătă. Cea din urmă va trebui s-o cureți de coajă și s-o tai felii subțiri.

2. Fierbe 2 căni de apă.

3. Adaugă în apa fiartă praful de ghimbir sau feliile proaspete. Dacă ai pus ghimbir proaspăt, așteaptă ca ceaiul să se facă cam 15 minute.

4. La dorință, poți adăuga niște lămâie sau puțină miere, așa ceaiul va avea un gust mai bun. Cu atât mai mult că atât lămâia, cât și mierea te vor ajuta și ele la arderea grăsimilor.

Pentru ca proprietățile de ardere a grăsimilor să fie mai pronunțate, bea zilnic câte 2-3  căni de astfel de ceai. Această băutură este perfectă pentru slăbit, dar și pentru îmbunătățirea funcției digestive. De asemenea, ghimbirul reduce pofta de mâncare și are proprietăți analgezice.

Sursa