Bătrânețea frumoasă a lui Robert Hossein: Iată cum trăiește renumitul actor francez la 92 de ani!

Este puțin probabil să existe cineva care nu a auzit de minunatul film de aventură „Angelique, marquise des anges” (1964) filmat după cartea cu aceeași denumire. Personajul principal, Angelique, a cucerit inimile a milioane de oameni – bărbații îi admirau frumusețea, iar femeile încercau să o imite.

Cu toate acestea, a mai existat un alt personaj foarte luminos și carismatic – Joffrey de Peyrac, acel conte care s-a îndrăgostit de frumoasa Angelique, rolul căruia l-a jucat talentatul actor francez Robert Hossein.

Copilăria viitorului actor

Robert Hossein s-a născut la Paris în 1927. La naștere a primit numele Abraham Hosseinoff: tatăl său, compozitorul Andre Hossein era de origine pe jumătate azerbaidjană, jumătate iraniană. Așa s-a întâmplat că tatăl lui Robert a studiat la Moscova înainte de Primul Război Mondial, după război a plecat în Germania să studieze la conservator și acolo a întâlnit-o pe evreica Anna Minkowska din Basarabia. După căsătorie, cuplul s-a stabilit la Paris. De mic, Robert vorbea foarte bine atât în franceză, cât și în rusă. A studiat arta teatrală de la vârsta de 15 ani, apoi a urmat cursuri specializate de teatru.

Cariera de film a lui Hossein

Actorul și-a început cariera cu filmul „Quai des blondes” în 1954. Apoi a filmat prima sa peliculă „Les salauds vont en enfer”, în care a jucat Marina Vlady, femeia cu care mai târziu s-a căsătorit. Hossein a avut multe filme, dar rolul vieții sale a fost contele Joffrey de Peirac. Mai târziu, Robert Hossein a devenit director de teatru în orașul Reims, a pus în scenă spectacolele sale În Paris.

Viața personală

Cu prima soție, Marina Vlady, a fost căsătorit timp de patru ani. Ea i-a născut doi fii, Igor și Petru. După care, Hossein a fost căsătorit timp de 15 ani cu scenarista Caroline Elyashev, care era cu douăzeci de ani mai tânără decât actorul. Cei doi au împreună un fiu pe nume Nicolas care este rabin. A treia soție – Candice Patou este actriță și i-a născut al patrulea fiu, pe nume Julien.

Cu ce se ocupă actorul acum?

Acum, Robert Hossein are 92 de ani. Încă cu zece ani în urmă se filma activ, acum călătorește mult, se întoarce adesea în Azerbaidjanul natal. Actorul a scris două cărți memorii, una dintre care fiind „Nomade sans tribu”. Într-un cuvânt, duce o viață activă, în ciuda vârstei pe care o are. Și asta e minunat – când omul nu renunță, când 90 de ani pentru el este doar o cifră, nu mai mult!..