Bancul zilei: Despre evreul talentat care era un adevărat geniu în vânzări!

Un tânăr evreu a decis să se angajeze în comerț. A închiriat o încăpere, a adunat bunuri… Și parcă face totul cum trebuie, este politicos cu clienții, prețurile sunt moderate, dar comerțul nu merge deloc! Tânărul era foarte dezamăgit. Odată, se întâlnește cu vecinul care îl întreabă:

-De ce ești atât de trist? Dacă nu știi ce să faci, mergi la Rabinovici, el te va ajuta cu siguranță.

Tânărul se întâlnește cu Rabinovici, îi spune despre problema lui, la care Rabinovici îi răspunde:

-Vino mâine la mine la magazin, vom găsi noi o soluție!

În ziua următoare, tânărul intră modest în magazinul lui Rabinovici și vede următoarea scenă: Rabinovici atârnă, ținându-se cu ambele mâini de o linie de pescuit, și îi spune cumpărătorului:

-Vedeți? Această linie de pescuit mă ține și pe mine? Așadar, veți putea prinde cu ea nu numai un crap sau somn, dar și un rechin! Dar peștii mari au nevoie și de cârlige bune, priviți acest set este din oțel inoxidabil. Iată la setul de cârlige și un set de filete și scufundători, dar stați un pic… doar nu veți prinde la băț, aveți nevoie și de o undiță de calitate. Iată poftim și diferite tipuri de momeală, hrană complementară și, bineînțeles, o plasă bună pentru peștele mare. Dar, cu un astfel de echipament ar fi stupid să pescuiești doar de pe țărm! Cu siguranță aveți nevoie și de o barcă mică. Iată și un cort pentru dvs., o saltea dublă minunată (nu știi cu cine te duci, că doar nu vei merge de unul singur). Un grătar ca să pregătiți peștele, câte ceva de mâncare, câteva sticle de tărie și vin pentru doamnă (dacă totuși nu o să fiți singur). Am uitat ceva? Ah, da! Aveți nevoie și de o remorcă, unde să încărcați toate acestea. Ce automobil aveți? Nu, automobilul acesta nu va trage o astfel de remorcă. Aveți nevoie de un SUV mai performant!

Cumpărătorul uluit și-a achitat cumpărăturile, le-a pus în remorcă, a urcat în automobil și a plecat. Tânărul se repezi spre Rabinovici:

-Domnule Rabinovici, sunteți un geniu! Ați început cu o linie de pescuit și ați terminat cu un automobil…

-Eu am început nu cu o linie de pescuit, dragul meu! Bărbatul acesta a venit la mine ca să cumpere absorbante pentru soția lui. Atunci eu i-am spus: „Prostănacule! Ce să stai pe capul unei femei nervoase tocmai trei zile?! Mergi la pescuit!”