Aventurile șoarecilor pitici văzute prin obiectivul unui fotograf din Marea Britanie!

Șoarecele pitic nu este doar un mamifer micuț, ci cea mai mică rozătoare din Europa. Și unicul animal din Lumea Veche, care are coada prehensilă, pentru a se urca pe firele de iarbă și plantele înalte. Datorită talentului, experienței și pasiunii fotografului Dean Mason, avem ocazia să observăm viața șoarecilor pitici îndeaproape. Se pare, că aceasta nu este deloc plictisitoare!

Dean fotografiază șoarecii pitici deja de 20 de ani și în tot acest timp el și-a dezvoltat propria tehnică. Acest lucru este extrem de dificil, căci aceste animăluțe sunt aproape imposibil de găsit în sălbăticie. Dar el este un norocos!

Potrivit fotografului, el era mereu plictisit de agitația orașelor, dar îi plăcea viața liniștită a naturii sălbatice. Nu este ușor să faci fotografii aici, fiecare sesiune este o provocare, mai ales atunci când lucrezi cu șoarecii, dar este extrem de interesant. Mai ales, că șoarecii îl surprind în mod constant. Dean nu are favoriți. Din păcate șoarecii pitici trăiesc doar câteva luni și, prin urmare, în mod regulat apar reprezentanți noi cu capriciile lor.

Șoarecii pe care îi fotografiază Dean sunt sălbatici. Nu sunt dresați, nu sunt casnici și nu au nicio legătură cu omul. Cu toate acestea, el are o licență pentru reproducerea acestei specii, așa că șoarecii trăiesc în crescătorii imense. Pentru ei, acest mediu nu se deosebește de habitatul natural, dar fotografului îi este mult mai ușor să lucreze și să găsească personaje și scene potrivite. În plus, astfel șoarecii sunt protejați de prădători și sunt întotdeauna sătui, ceea ce este foarte important.

Dean nu este singur – sute de fotografi vin la crescătoria sa, pentru a lucra cu șoarecii pitici. Acesta este un proces complex, datorită vitezei de mișcare a animalelor și imprevizibilității acestora. Pe platoul de filmare sunt amplasate ghivece cu flori, tufișuri și plante piroase pentru ca șoarecii să se miște și să „pozeze”. Și asta le place!