Autoperfecționează-te, începând să faci zilnic aceste 5 lucruri importante

În anul 1911 doi cercetători Amundsen și Scott au decis să concureze pentru titlul de „primul om care a ajuns la cel mai sudic punct al Pământului”. Asta s-a întâmplat în perioada în care Polul Sud era una dintre ultimele regiuni din lume neexplorate încă. Amundsen își dorea să pună acolo drapelul norvegian, iar Scott pe cel englez.

Expediția presupunea mersul pe jos pe o distanță de 2250 de km dus-întors în condiții meteo extrem de nefavorabile. Ambii aveau o experiență vastă în acest sens, rezerve de mâncare și o echipă bună de cercetători. Însă niciunul dintre ei nu știa ce fel de greutăți vor întâmpina în această expediție.

Amundsen și Scott au ales strategii diferite de deplasare. Scott a decis că va merge o distanță cât mai mare atunci când vremea va fi relativ bună și va aștepta atunci când vremea se va înrăutăți. Amundsen și-a convins echipa să meargă zilnic câte 32 de km indiferent de timp. Chiar și în cele mai calde și senine zile Amundsen nu permitea membrilor echipei sale să meargă mai mult de 32 de km, astfel ei își păstrau energia pentru a doua zi.

Cum crezi care echipă a ajuns mai devreme? Cea care îndeplinea zilnic aceeași sarcină.

De ce? Pentru că noi suntem determinați de ceea ce facem în fiecare zi.

Autodisciplina este foarte importantă. Iată ce să faci și tu în fiecare zi, ca viața ta să fie mai ușoară și mai frumoasă.

1. Încearcă să nu te mai ghidezi după așteptări

Fă tot ce este posibil să nu mai aștepți că viața va evolua într-un anumit mod. Stabilește-ți obiective, visează, tinde, realizează-ți acțiunile propuse, dar scapă de așteptările legate de felul în care trebuie să fie fiecare aspect al vieții tale. Pur și simplu acceptă realitatea și reacționează corespunzător la ceea ce se întâmplă.

2. Depune suflet în ceea ce faci

Există o diferență foarte mare între oboseală și extenuare plăcută. Viața e scurtă. Fă în fiecare zi ceea ce este cu adevărat important. Și nu mai aștepta! Noi foarte des așteptăm, gâdindu-ne că trebuie să găsim o nouă ocupație, mai interesantă. Dar de fapt, dacă vrei ca în viața ta să fie mai multă pasiune chiar acum, atunci acționează cu pasiune.

3. Începe să ieși din zona ta de confort

În momentul în care încerci să obții un progres se manifestă „eul” tău adevărat. Este mult mai înțelept să pierzi 10 minute pe ceea ce este in afara zonei tale de confort, decât o oră pentru lucruri obișnuite. Tu trebuie să depășești limitele capacităților tale măcar o dată pe zi – trebuie să simți acel disconfort măcar un pic. Atunci când facem ceva neobișnuit și rezultatele devin neobișnuite. Părăsește zona de confort! Dezvoltă-te. Devino mai bun.

4. Rămâi fidel convingerilor și valorilor tale

Formează-ți obiceiul de a rămâne mereu fidel propriilor convingeri și valori, indiferent de ce cred alții. Nu te rușina să faci ceea ce crezi că este corect. Elaborează o listă cu lucrurile care au o importanță deosebită pentru tine, de exemplu: Sinceritate, Incredere, Stimă de sine, Autodisciplină, Compasiune și Bunătate. Aceasta te va ajuta să-ți ajustezi de fiecare dată comportamentul la cele enumerate.

5. Fă un pas înainte în fiecare zi

După ce am pierdut o oportunitate bună de a-mi dezvolta afacerea, mi-a fost destul de greu să merg mai departe. Mă simțeam dezamăgit și deprimat, dar am făcut un mic pas. Am pornit laptopul, am deschis Word-ul și am scris o propoziție. Poate părea nesemnificativ, dar asta mi-a dat puteri să mai fac un pas și în rezultat am scris acest articol pe care l-ai citit aproape până la final. Acum e rândul tău… Alege unul dintre sfaturile de mai sus și concentrează-te pe el. Procedează așa în fiecare zi și viața ta se va schimba!