Atunci când vei conștientiza asta, nu vei mai încerca să-i schimbi pe oamenii din jur

În sfârșit, am conștientizat această idee rațională, care o să te scape de îngrijorare, durere sufletească și timp irosit: Nu poți fi compatibil cu toți oamenii și asta e normal.

Nici nu știu cum să-ți explic cât de mult te liniștește însăși acceptarea acestui fapt – de parcă lași o greutate mare de pe umeri, pe care ai fost nevoit s-o cari toată viața. Și acest fapt se referă la toate tipurile de relație, fie ele de prietenie sau de cuplu.

Gândește-te un pic la prietenii tăi cei mai buni. Sunt acei oameni din viața ta, care te fac să râzi și să te bucuri. Oamenii cu care poți să comunici ore întregi, iar apoi nici să nu-ți amintești despre ce, de fapt, ai discutat. Sunt oamenii tăi. Ești compatibil cu ei. Voi împărțiți între voi energie. Vă înțelegeți. Este o senzație neobișnuită. Și nu poți aștepta să ai aceeași relație cu toți, este pur și simplu imposibil. Și asta e normal.

Nu oricine își poate împărți energia cu tine, așa cum și tu nu-ți vei dori să-i oferi din energia ta. Noi toți suntem diferiți. Noi suntem fie pe aceeași undă, fie pe unde diferite. Reține asta atunci când cauți omul potrivit, omul tău. Amintește-ți de asta când ești debusolat și începi să-ți imaginezi unele scenarii. Dacă nu vei lua în considerare că nu toți oamenii sunt compatibili, vei fi afectat prea mult de orice acțiune, cuvânt sau comportament. Acesta este ultimul lucru pe care trebuie să-l faci. Nu începe să crezi că ceva nu este în regulă cu tine. Pentru că nu este așa. Pur și simplu omul care trebuie să fie lângă tine trebuie să se potrivească cu energia ta. Trebuie să-ți ofere posibilitatea de a te simți o mare valoare. Va fi cel care va râde la glumele tale, care nu te va lăsa să exagerezi și să-ți imaginezi unele situații în felul tău.

Nu uita de asta când cauți atenția cuiva. Fiecare dintre noi are propria energie, fiecare dintre noi prinde anumite unde, provenite de la anumiți oameni. Atunci când vei conștientiza asta, nu vei mai avea așteptări prea mari de la oameni și nu vei încerca să-i schimbi.

Ține minte: nu toți oamenii din lume sunt compatibili!

Sursa