Atunci când îți vei permite ceea ce meriți, vei atrage ceea de ce ai nevoie cu adevărat

Uneori, noi uităm că suntem cele mai importante ființe din viața noastră. Dacă vei spune „nu” unei persoane pe care nu o agreezi, nu înseamnă că vei fi egoist. Trebuie să începi de la tine!

Din nefericire, se întâmplă așa că noi nu prea acordăm atenție nivelului de autoapreciere. Și suntem convinși că știm exact de ce are nevoie familia noastră. Noi reacționăm promt la necesitățile partenerului de viață, părinților și copiilor în fiecare zi, pentru că îi iubim și avem grijă de ei.

Dar faci oare același lucru și în raport cu tine? Uneori e foarte greu. Unii oameni gândesc cam în felul următor: „ dacă sunt fericiți ceilalți, voi fi și eu fericit”.

Deși cei apropiați vor aprecia, faptul că pui necesitățile altora mai presus decât cele proprii, pur și simplu nu este corect față de tine.

Cu ajutorul acestui articol, te vom provoca să te gândești mai mult la ceea ce contează pentru tine…

Necesitățile mele, necesitățile tale

Am mai vorbit și în alte postări despre Sindromul Wendy – este vorba despre persoanele care se caracterizează, din punct de vedere comportamental, în felul următor:

-Sunt gata să-i ajute pe cei apropiați în orice timp, de zi sau de noapte.

-Grijile și satisfacerea nevoilor altor persoane îi fac fericiți. Ei știu să-și manifeste dragostea doar în acest mod.

-Mai devreme sau mai târziu această persoană conștientizează că se oferă prea mult, fără a primi ceva în schimb.

Sperăm că tu încă nu ai ajuns la o asemenea stare, însă dacă ai „simptomele” de mai jos, ar trebui să schimbi ceva.

-Ai senzația că ești în capcană. Muncești, dar pe lângă asta ai grijă de copii, oameni mai în vârstă.

-În fiecare zi, cei dragi așteaptă unul și același lucru de la tine. Ești persoana care nu obosește fizic, emoțional, ești cea care este în serviciul lor.

-Când vine seara, regreți că nu ai găsit timp pentru tine și adormi de oboseală, cu gândul la ceea că următoarea zi te așteaptă același lucru.

-Din cauza acestei stări permanente, poate surveni anxietatea.

-Nervozitatea, oboseala și nivelul cortizolului în sânge încep să-ți influențeze sănătatea.

Dacă se întâmplă așa și la tine, atunci îți propunem să mergi pe următoarea strategie:

Acum tu ești eroul principal!

Dacă îți vei permite ceea ce meriți, vei atrage ceea de ce ai nevoie cu adevărat. Și asta nu înseamnă să fii egoist. Multă lume crede în mod eronat că a te autoaprecia la un nivel înalt înseamnă să te gândești doar la tine. Nu este deloc așa.

În primul rând, trebuie să înțelegi că trebuie să fii fericit. Anxietatea și stresul permanent pur și simplu o să te îmbolnăvească.

Așadar, iată cum să acționezi pentru a te face bine.

-Două ore pe zi trebuie să ți le acorzi doar ție. Vei face ceea ce îți aduce plăcere, te distrage de la rutină și contribuie la autodezvoltarea personală.

-Învață să spui „nu”. Dacă nu vrei să faci ceva, spune asta. Realitatea și sinceritatea te vor ajuta să scapi de povara responsabilității străine.

Începe chiar de azi să te stimezi mai mult. Găsește-ți un hobby, comunică mai mult și ține minte că în viața ta, tu ai rolul principal!

Sursa