Atunci când începutul e mort. Cum să faci primul pas?

eushtiu.com va oferă informație practică și unică în limba română, despre cum sa te dezvolți și să ajungi la ”stele”

1

 

Ei cu zâmbet vă spun: ”Încearcă să faci măcar ceva. Doar nu este greu… Începe! Pe urmă vei îmbunătăți”. Dar dvs. nu vă este de glumă, pentru că anume de a face măcar ceva și este problema principală. Căutați o ieșire, făcând cercuri prin cameră. Dar singurul fapt al căutării este absurd, deoarece în cameră nu este nici o ușă. Camera (odaia) este imaginea dumneavoastră despre lume. Einstein a spus, că problema nu poate fi rezolvată la acel nivel de conștiință la care ea a fost creată. Prin urmare a face cercuri în interiorul unui cub din beton armat, unde în principiu nu există soluții, este fără sens.

Ce sa faci?

Spuneți-mi vă rog, cum am reușit să scriu acest text, care a intrat atât de bine în rezonanță cu grijile dumneavoastră? Foarte simplu. Eu singur prin toate acestea am trecut, eu pe toate le-am simțit și mă chinuiam de neputința de a ridica un deget, când era vorba de a face careva acțiuni concrete și nu comportament pe autopilot. Eu am găsit ieșirea, dar aceasta înseamnă, că se va primi și la dumneavoastră. Pentru aceea ca să găsiți ieșirea și să mișcați piatra din punctul mort, trebuie să faceți următoarele acțiuni.

Să vă opriți de a vă reproșa și de a vă simți vinovat de lipsa acțiunilor.

Aceasta este în primul rând. Câteva zile să vă odihniți, fără simțul vinovăției. Nu este simplu. Dar aceasta deja este o realizare.

Să vă scuturați  imaginea lumii (in sens de -mințile și părerile despre cum vi se pare realitatea).

Punctul cheie – ceea cum vi se pare a fi imaginea lumii, este o părere subiectivă, dacă mergeți în vizită într-o altă țară și reveniți apoi acasă, observați că aveți deja o altă imagine a lumii. Ea mereu evoluează, odată cu asimilarea noilor informații.

Pentru aceasta începeți să comunicați mai mult cu oamenii. În realitate nici nu contează cu cine și despre ce. Așa, picătură cu picătură, în camera voastră goală din beton, vor începe să apară culori și obiecte noi. La această etapă nu vă focusați pe acțiuni. Nu încercați să faceți ceea ce nu va reușit timp îndelungat.

Apucați-vă  de șansă.

De ce era atât de greu să acționați? Deoarece, de facto, primul pas este începutul logic a unui drum lung, a unui model întreg. Și deoarece creierul se teme de responsabilitate, se teme de greșeli. Mai târziu veți înțelege cu siguranță, că însăși termenul de greșeală este absurd. Greșelile niciodată nu se pot întâmpla. Pentru că orice greșeală doar schimbă direcția drumului. Prin urmare, aceasta înseamnă că orice acțiune este corectă, dacă, desigur, ea nu se contrazice cu valorile dumneavoastră morale.

Gândește și acționează – aceasta este un comportament activ. A prinde șansa – este comportament pasiv și de aceasta este mai ușor de realizat.

Ce înseamnă să prinzi șansa? Cu cât mai mult vă veți socializa, cu atât mai multe idei vor apărea, vor apărea diferite sarcini și proiecte, în care ați putea fi de folos. Săriți în oricare. Doar oferiți ajutorul, și cu siguranță veți avea loc în trenuț.

Moara ruginită

Cu cât mai mult timp vă aflați în punctul mort, cu atât e mai greu sa începeți să vă mișcați. Din aceste motive nu vă comparați cu companiile care fac milioane. Ca și un om după traumă, trebuie să vă mișcați cu pași mici.

Ați ieșit afară – deja o învingere. Ați făcut cunoștință cu un om nou? – iar o învingere. Un dialog mai lung de un minut? SUPER! Încet cu încet, moara va începe să se rotească, și dacă s-a pornit, nu o mai oprești.

Bucură-te de orice schimbare a imaginii lumii tale!

error: Content is protected !!