În așteptarea minunii: 10 Fotografii cu animale în perioada de gestație!

Este bine cunoscut faptul că în perioada de sarcină, femeile arată deosebit de frumoase, au o strălucire aparte. Dar, știi ceva? Acest lucru este valabil și pentru reprezentantele din lumea animală! La difertie specii de mamifere, perioada de gestație variază de la 13 zile și poate ajunge până la 640 de zile.

Am adunat câteva fotografii impresionante cu diferite animale în perioada de gestație, care îți vor umple ziua cu duioșenie!

Leopardul

Perioada de gestație la femela leopard durează aproximativ 3 luni – de la 90 până la 105 zile.

Gorila

Aceste primate sunt cele mai apropiate rude ale oamenilor. Ele își poartă puii timp de 8-9 luni în burtă. După naștere, aceștia trăiesc sub supravegherea mamei gorile până la 3-4 ani.

Elefantul

Mamele – elefanți sunt adevărate eroine, ele poartă puii aproape 2 ani! Printre animalele terestre, acesta este un record absolut. Puii nou-născuți cântăresc aproximativ 120 de kg. Mama îi hrănește cu lapte până la 3-4 ani.

Capra

Perioada de gestație la capre durează 5 luni. De obicei, procesul de naștere la aceste mamifere decurge foarte dificil și ele au nevoie de ajutor pentru a aduce puiul pe lume.

Primatele Macac

Aceste primate se întâlnesc cel mai des în Asia. Femelele își poartă puii de la 166 până la 185 de zile. De obicei, ele nasc doar un singur pui și îl hrănesc până la 6-12 luni.

Marmota

Marmotele își poartă puii timp de 32 de zile. Aceste mamifere trăiesc în familii împreună cu puii lor.

Suricata

Suricatele trăiesc în partea de sud a Africii. Perioada de gestație la aceste mamifere este de 70 de zile și ele își nasc puii sub pământ, în vizuinele lor.

Ghepardul

Perioada de gestație la femela ghepard durează 3 luni și ea aduce pe lume 3 pui. Mama trăiește cu ei până la 1,6 – 2 ani. Aceste animale se află pe cale de dispariție.

Coiotul

Coioții sunt animale devotate și formează cupluri pe viață. Femelele își poartă puii timp de 9 săptămâni și pot naște de la 2 la 9 pui. Tinerii membri ai familiei își ajută părinții să găsească hrană pentru puii nou-născuți.

Calul

Perioada de gestație la iapă durează 10-12 luni și de obicei ea naște un singur mânz. Foarte rar se întâmplă ca mama să nască gemeni. Este curios faptul, că lungimea picioarelor unui mânz nou-născut constituie 90% din lungimea piciorului matur.