„Arăt mai bătrână decât sunt de fapt”: Iată cum să eviți asemenea consecințe!

Cu siguranță, cunoști și tu asemenea oameni care arată mai tineri decât ar trebui să arate la vârsta reală pe care o au. Nu ar fi deloc politicos să-i întrebi în față ce produse folosesc sau ce trucuri de întinerire cunosc, dacă profită de servicii costisitoare ale cosmetologilor sau pur și simplu sunt niște norocoși.

Să fie oare într-adevăr de vină genele? Sau poate modul de viață și obiceiurile proaste ne afectează astfel aspectul?

Este adevărat, chiar și oamenii de știință au confirmat: efectele nedorite ale regimurilor de slăbit le pot face pe femei să arate mai bătrâne decât sunt. Specialiștii au ajuns la concluzia că femeile care iau în greutate numai câteva kilograme, evită băile de soare, fumatul și alcoolul arată mult mai bine la 40 de ani, ca în floarea vârstei. Deci, modul sănătos de viață chiar contează și felul în care arătăm depinde mult de obiceiurile noastre.

Cât de dureros nu ar suna pentru unele femei, însă după o anumită vârstă (40 de ani) femeia are de ales între față sau corp. Dietele nu au întotdeauna efectele dorite asupra aspectului fizic, mai ales asupra tenului feței. Regimurile drastice duc la slăbirea și scofâlcirea obrajilor.

Un strat în plus de grăsime la nivelul feței, într-un fel sau altul, netezește ridurile și conferă pielii un aspect mai plăcut. Pentru femeile mai tinere, lucrurile stau exact invers. Kilogramele în plus adăugate înainte de 40 de ani afectează aspectul tineresc, pentru că rotunjesc maxilarele și, în general, liniile feței sunt mai accentuate.

Mai mult de atât, obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, îngălbenesc tenul și cauzează riduri. Toate acestea duc la îmbătrânirea prematură. Așadar, dacă îți dorești să arăți întotdeauna tânără sau, cel puțin nu mai în vârstă decât ești de fapt, ar fi bine să te gândești la modul de viață pe care îl adopți.