În apartamentul meu se menține o aromă plăcută mereu: Iată câteva trucuri accesibile tuturor!

În casa mea se menține întotdeauna o aromă discretă și delicată de prospețime. De fapt, acest lucru este destul de simplu, ieftin și nu consumă timp, mai ales dacă vei obișnui să folosești această metodă în mod regulat.

Voi împărtăși cu drag trucurile mele de aromatizare a spațiului. Înainte de toate ar trebui să ținem minte un lucru: curățenia și ordinea sunt punctul de plecare pentru crearea și menținerea unei arome plăcute în locuință.

Asistenții mei fideli în lupta pentru curățenie sunt uleiurile esențiale. Pentru crearea unei arome proaspete, acestea sunt cele mai potrivite: uleiul de grapefruit, portocale, conifere, iasomie sau uleiul care îți place ție cel mai mult. De obicei, eu folosesc uleiul de portocală și iasomie. Ambele sunt destul de ieftine. Pentru a aromatiza apartamentul, nu este necesar să cauți neapărat cel mai scump produs.

Pentru ca urna de gunoi să emane mereu o aromă plăcută, mai întâi o spăl cu dezinfectant și o las să se usuce. Apoi, iau două discuri de bumbac pe care picur 2-3 picături de ulei de portocale și le așez la fundul coșului. Pun o pungă de gunoi deasupra și asta e tot. Astfel, atât coșul cât și spațiul unde acesta este amplasat (de obicei, în bucătărie) vor fi mai parfumate, în ciuda conținutului. Discurile trebuie schimbate atunci când mirosul de ulei dispare complet.

Pentru a aromatiza spațiul din toaletă, folosesc de asemenea uleiuri esențiale: picur câteva picături de ulei peste hârtia igienică. Aceasta păstrează bine mirosul până când se folosește în totalitate.

Pentru a menține mirosul plăcut în camera de baie folosesc lumânări parfumate și uleiuri esențiale. Le amenajez frumos pe chiuvetă, mașina de spălat și chiar pe rafturi. Uleiul esențial îl folosesc pentru a picura câte o picătură pe colțurile prosoapelor și pe covorașul de pe podea, în partea din spate.

Pentru aromatizarea lenjeriei și prosoapelor în dulapuri folosesc: săpun aromat, pe care îl păstrez pe rafturi, sticle goale de parfum sau ulei esențial amestecat cu apă într-o sticlă cu pulverizator.

Pentru a aromatiza prosoapele de bucătărie pe care le păstrez într-un dulap separat, folosesc uleiuri esețiale, picurând 1-2 picături pe colțul prosopului curat. Fac acest lucru nu de fiecare dată, ci periodic, deoarece chiar și după câteva spălări, aroma ușoară se păstrează.

Eu folosesc toate trucurile și metodele descrise mai sus după necesitate, uneori combinându-le între ele, alteori separat. De asemenea, nu uita că mirosul de mâncare delicioasă și proaspătă aduce confort și momete plăcute pentru întreaga familie și oaspeții tăi!