Anagajații companiei nu puteau înțelege, de unde pisica lor adună atâția bani! Iată ce făcea aceasta!

Într-o bună zi, proprietarul unei companii pe nume Stewart McDaniel (Tulsa, Oklahoma) a descoperit că are o problemă specifică. În încăperea unde activa au fost văzuți niște șoareci.

Ce e de făcut? Bărbatul a decis să cumpere o pisică. Stewart a găsit una într-un adăpost pentru animale, i-a plăcut un „băiat” de șase luni. Acesta a început să trăiască și să-și caute de treabă în sediul companiei.

Noul angajat s-a adaptat imediat locuinței neobișnuite. Fără ezitare a cotrobăit toate colțurile. A verificat toate calculatoarele și încerca să-și „ajute” colegii, apăsând cu lăbuța pe tastatură.Și, bineînțeles, își îndeplinea îndatoririle directe – prindea șoareci.

După una din zilele de muncă, angajații companiei au descoperit ceva ciudat. În fața ușilor de sticlă închise ale clădirii, pe podea, stătea o grămadă de bancnote mărunte, iar pisica lângă ele, de parcă le păzea.

Angajații erau nedumeriți. De unde micul escroc a luat banii și încă atât de mulți?

A doua zi situația s-a repetat. Hotărâți să afle ce se întâmplă, angajații au început să urmărească pisoiul. În timpul zilei, animalul petrecea mult timp în fața ușilor de sticlă, încălzindu-se la soare. Oamenii care treceau pe alături, dorind să se joace cu muncitorul neobișnuit, îi băgau o bancnotă în spațiul îngust dintre uși, iar pisoiul o înșfăca cu ușurință.

Angajații companiei, împreună cu proprietarul au decis să folosească banii „câștigați” pentru o cauză bună – să-i doneze unui centru local pentru oamenii fără adăpost. Iar pe ușa biroului a apărut un anunț corespunzător.

Faima pisoiului filantrop s-a răspândit rapid chiar și în afara orașului, iar oamenii au început să expedieze bani pentru caritate, prin poștă și pe internet.

După ce a fost descoperită pasiunea pisicii pentru bani, aceasta a primit porecla CASHnip (din engleză CASH – numerar și CATNIP – iarba mâțelor).