Alege fructele uscate CORECT! Iată la ce să atragi atenția, atunci când le cumperi!

Beneficiile fructelor uscate nu pot fi subestimate. La fel ca și fructele proaspete, acestea conțin o cantitate mare de vitamine, minerale, și fibre, dar în formă concentrată. Fructele uscate sunt aceleași fructe, doar că deshidratate.

Cu toate acestea, fructele uscate cu adevărat utile sunt cele pregătite în mod corespunzător: nefiind prelucrate cu nimic și uscate în mod natural în aer liber. Cele care sunt uscate la soare, deși se transformă mai repede în fructe uscate, dar devin mai dure. Iar cele care se usucă la umbră devin negre și cu aspect simplu, dar sunt foarte moi și gustoase.

Deci, cum să-și dea seama cumpărătorii care fructe uscate sunt mai sănătoase și gustoase? Pentru a le deosebi, trebuie să examinezi cu atenție aspectul fructelor uscate! 

Caisele uscate

Fructele uscate de caise se taie în jumătate și se usucă fără sâmbure. Caisele uscate sănătoase trebuie să aibă o culoare închisă, mai aproape de maro și nu ar trebui să fie lucioase.

Caisele uscate îmbunătățesc vederea și ajută la regenerarea țesuturilor și a nervilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate în cazurile severe de anemie.

Prunele uscate

Dacă dorești să cumperi prune sănătoase, atunci nu le lua pe cele lucioase, alege fructele mat și mai bine să aibă sâmbure. Dacă umezești astfel de prune, coaja va începe să se curețe, aceasta indică că fructul este natural. La gust, prunele uscate sunt un pic acre.

Prunele uscate sunt o sursă bogată de vitamine – A, C și grupul B, precum și calciu magneziu, potasiu, seleniu și fier. Aceste fructe oferă organismului o doză de fibre care potolesc foamea.

Curmalele 

Curmala este fructul produs de palmierul Phoenix dactylifera. Fructul său este dulce, datorită cantității de 70% de zahăr pe care o conține. Alege curmalele uscate fără sirop.

Curmalele conțin mai mulți aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele. Fructele uscate ajută în lupta împotriva constipației, tulburărilor intestinale, afecțiunilor cardiovasculare.

Stafidele

Alege numai stafidele roșii sau negre, cel mai bine să aibă codițe, astfel fiecare fruct își va păstra integritatea, adică maximul de vitamine și beneficii. Cu siguranță nu merită să cumperi stafide prea mari, cel mai probabil că astfel de struguri au fost prelucrați cu o substanță specială pentru creștere.

Smochinele uscate

Smochinul este fructul dulce al arborelui sudic cu același nume, care poate fi mâncat atât proaspăt, cât și uscat. Fructul uscat are o nuanță deschisă și se întâmplă să aibă urme albe pe coajă. Smochinele uscate conțin potasiu, magneziu, fier, vitamina K. Dacă vei strânge mai multe fructe uscate în mână, acestea nu trebuie să se lipească sau să se sfărâme.

Alege doar fructe uscate delicioase și sănătoase!