Aici vei merge cu plăcere la doctor: 10 țări cu cea mai bună medicină din lume

Cu toții ne îmbolnăvim. Chiar dacă facem sport regulat, mâncăm sănătos și nu avem vicii, sănătatea ne poate surprinde într-o zi. De aceea, este foarte important să ajungem la un doctor bun, într-o instituție medicală dotată și să găsim medicamente de calitate. Nivelul de dezvoltare a medicinii este un indicator al dezvoltării întregii țări.

Iată care este topul statelor cu cea mai avansată medicină.

1. Suedia

Sistemul medical din Suedia este finanțat în proporție de 97% de către stat. Omul cheltuiește pentru sănătatea sa doar 3%. Asta în timp ce medicina are un nivel foarte avansat. Aici găsești un echipament ultramodern, medici profesioniști și medicamente eficiente.

2. Elveția

Acest stat mic și bogat are grijă de cetățenii săi. De aceea, aici speranța de viață este foarte mare: 80,5 ani la bărbați și 85 de ani la femei. Desigur, medicina nu este unicul factor care determină acest indicator ridicat, el mai depinde și de condițiile de trai confortabile, bunăstarea financiară ș.a. factori.

3. Coreea de Sud

Surprinzător, nu-i așa? Sistemul medical din Coreea de Sud este cunoscut în toată lumea ca unul dintre cele mai bune. Această avansare s-a produs din motivul ecologiei foarte proaste și creșterea numărului de boli cauzate de această problemă. Astfel statul asigură oamenilor o accesibilitate de 100% la medicină de calitate.

4. Australia

Pe acest continent nu este doar confortabil de trăit ( datorită climei și altor condiții de trai). Aici este foarte dezvoltată medicina. Statul acoperă 75% din cheltuielile pentru serviciile medicale la care apelează cetățenii.

5. Italia

Italia este foarte aproape de Australia din punct de vedere al sănătății și oferă practic aceleași condiții medicale. La fel, aici și speranța de viața este destul de mare – 82 de ani, fapt care se datorează inclusiv sistemului medical. În această țară cetățenii nu plătesc niciun euro pentru intervențiile chirurgicale, fie că vorbim de sectorul public sau privat.

6. Spania

În Spania, statul investește foarte mult în medici și surori medicale. Competența lor este pe primul loc. Adaugă aici niște echipamente de ultimă generație și vei obține o țară unde vin la tratament pacienți din diverse colțuri ale lumii.

7. Israel

Sistemul medical de aici este unul dintre cele mai avansate în ceea ce privește tehnologiile și personalul. Oamenii din țările vecine merg acolo pentru tratamente de calitate. Iar cetățenii israelieni sunt asigurați în baza unei polițe obligatorii.

8. Japonia

Țara tehnologiilor ultramoderne rămâne progresivă și pe plan medical. Pe lângă polița de asigurare oferită de stat, muncitorii de aici mai primesc una suplimentară de la angajator.

9. Singapore

Singapore este foarte aproape de țările enumerate mai sus, după nivelul de dezvoltare a medicinii. Aici, acest domeniu se finanțează foarte bine. Iar medicina este de calitate atât în domeniul public, cât și în cel privat.

10. Hong Kong

În Hong Kong, la fel ca și în celelalte țări, serviciile medicale sunt foarte bune, atât cele private, cât și cele de stat. Aici este o speranță de viață mare și un nivel foarte scăzut al mortalității infantile.