Ai fost un student de nota 8? Poți fi un manager minunat! Iată de ce nu cei mai deștepți devin lideri de succes

Studiile au arătat că oamenilor deștepți le este dificil să devină lideri de succes. De se întâmplă așa, aflăm de la profesorul unei școli de business, Andrei Șapenco.

Mai mult de jumătate dintre directorii generali de companii din lista Fortune 500 au terminat universitatea cu nota medie C – adică 8, iar nota medie a milionarilor americani este de 2,9/B (nota 9).

De ce se întâmplă așa? Cercetătorii Universității din Lausanne au stabilit că nu există o legătură strânsă între intelect și calitățile de lider.

Savanții elvețieni au realizat o cercetare prin care au testat 379 de manageri din 30 de țări europene. Mai întâi aceștia au fost supuși unui test IQ, după care au fost analizate calitățile lor de lider. Astfel, s-a stabilit că IQ-ul mediu al acestora este de 111, ceea ce presupune că e mai mare decât cel mediu de 100. Respectiv un IQ înalt chiar influențează potențialul de lider, însă cu condiția ca acesta să nu depășească 120. Pentru că în această situație, raportul devine invers proporțional și cu cât persoana e mai deșteaptă (IQ mai mare de 128), cu atât mai puține calități manageriale posedă.

Care este motivul? În primul rând, oamenii prea deștepți întâmpină dificultăți în comunicarea cu oamenii. Din cauza că ei gândesc foarte rapid, în majoritatea cazurilor nu știu să întrețină un dialog cu un interlocutor care încă nu a înțeles esența problemei. Ei nu pot înțelege problemele cu care se confruntă colegii săi și totodată par prea deștepți în viziunea acestora.

În al doilea rând, intelectualii cedează în fața „descurcăreților” în ceea ce privește „soft skills”, pentru că ei nu au avut posibilitatea să le dezvolte: de exemplu, la școală ei pur și simplu n-au avut nevoie de ele. Pentru a deveni un elev sau student bun trebuie să știi să rezolvi rapid sarcinile. După universitate, deja sunt necesare cu totul alte calități: abilitatea de a negocia, de a te prezenta, de a relata, de a crea relații, de a organiza munca și alți oameni. Iar pentru a deveni un lider bun, trebuie să ai o inteligență emoțională dezvoltată, să știi să influențezi. De aceea câștigă oamenii care în școală au fost „pe locul II”, nu învățau excelent și erau puși mereu în situația să se descurce, să găsească soluții în momentele dificile.

În al treilea rând, oamenii prea deștepți au insuficientă încredere în forțele proprii, sunt perfecționiști, ei deseori consideră că succesele lor sunt întâmplătoare, iar nivelul lor intelectual este mai redus decât cel necesar. Încă Shakespeare spunea că prostul crede că este deștept, iar deșteptul știe că este prost.

Această cercetare a demonstrat că IQ-ul nu este unicul indicator pentru un candidat bun la poziția de manager. Iar programele școlare ar trebui să fie revăzute pentru ca elevii nu doar să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe, dar să-și dezvolte și inteligența emoțională, fiind pregătiți pentru provocările vieții.

Sursa