Ai fi gata să pleci cu bicicleta într-o călătorie în jurul lumii? Vezi peripețiile unui scoțian!

Vă amintiți de Fileas Fogg, din romanul lui Jules Verne, care a înconjurat globul pământesc în 80 de zile? Pe atunci nu existau avioane, însă Mark Bomont din Scoția la fel nu a avut nevoie de ele, dar a reușit să facă un tur în jurul lumii în 79 de zile. Mai mult decât atât, unicul mijloc a lui Mark în această călătorie a fost bicicleta.

Fiind la ghidonul ei, Mark a vizitat 16 state și a parcurs 29 de mii de kilometric – în 79 de zile, vă reamintim. Zilnic el parcurgea 370 de kilometri, pedalând câte 16 ore. Mark dormea doar 5 ore pe zi, și acest tempou i-a permis să-l depășească pe deținătorul recordului anterior cu tocmai 44 de zile! Încă o performanță, care a fost inclusă în Guinness World Records – 11 315 kilometri timp de o lună.

Călătoria a luat sfârșit la 18 septembrie în Paris, iar Mark a recunoscut, că această reușită a fost cea mai grea încercare din viața sa. El a început să viseze și să se pregătească pentru o călătorie în jurul globului încă din copilărie, iar la 12 ani era capabil să parcurgă trasee lungi la ghidonul bicicletei.

Sursa

error: Content is protected !!