Află părerea unui regizor de ce înfometarea prelungește viața, iar sațietatea te apropie de moarte. Argumentele sunt uimitoare!

„Viața este durere, da. Copacul simte durere peste tot. Însă viața este mai mult dorință. Viața este un deficit. Belșugul este moarte. Imediat cum vezi o privire ștearsă și lipsa de dorință, atunci viața se termină. Trebuie să-ți „alinți” dorințele și atunci vei obține totul. Înfometarea prelungește viața, iar sațietatea te apropie de moarte.

Deficitul generează o senzație uimitoare de plăcere. Atunci când mă înfometez sau sunt la dietă, capăt o cu totul altă atitudine față de mâncare, față de o bucată de pâine. Deficitul este important în toate cazurile, mai ales când e vorba de libertate.

Imediat ce omul obține libertate deplină, el se transformă în animal

Este imposibil să nu te gândești la moarte, cu atât mai mult că odată cu vârsta ea tot mai mult se apropie. Cu cât mai mult trăiești, cu atât mai interesant începi să interpretezi finalul. Finalul îi va aparține felului tău de a fi și felului în care ai arătat acest lucru. Doar noi nu știm pentru cât timp vom muri. Eu cred că după linia de „finish” există o eternitate. Voi formula în felul următor: hedonismul dispare, când înțelegi care va fi viața cu pâinea cea de toate zilele și cu păsări cântătoare, dar fără tine. Desigur că aceasta sperie. Dar atât timp cât alungi asta, tu ești viu.

Drepturile oamenilor sunt o himeră, o mișcare eronată a civilizației europene. Este o enormă dictatură a minciunii. Drepturile oamenilor nu se respectă nicăieri.

Toate civilizațiile mari se bazează pe obligații, nu este corect să pui drepturile mai presus ca obligațiile.

Cei care nu respectă obligațiile nu pot avea nici drepturi. Civilizația chineză sau creștină este bazată pe obligații. Atunci când o persoană intră în posesia tuturor drepturilor, el își pierde calitățile umane. Și ce sunt obligațiile? Cultura. În viziunea mea, tendințele europene duc spre prăpastie, spre iad.

Globalizarea distruge suveranitatea statelor… Masele distrug. Individualitatea este ceea ce e caracteristic umanității.

Omului îi este mai ușor să trăiască fără efort, dar fără efort nu există creștere. Eu frecvent îi spun fiului că oamenii care citesc o să-i conducă pe cei care nu citesc.

Care este situația actorilor în acest sens, trebuie să fie ei deștepți? Majoritatea actrițelor mari au fost înțelepte. Însă un actor renumit poate fi naiv și fără studii. Actorul poate fi nătâng ca om, dar minunat ca actor. Dar poate fi o persoană foarte deșteaptă și un actor prost. În acest caz, nu există o formulă stabilită. Există și actori narcisiști, aceasta demonstrează cât de jos este IQ-ul lor.

În general, dorința de a place este caracteristică mai mult femeilor și nu se manifestă doar în cazul actrițelor, dar și în cazul altor oameni de artă, de exemplu, a scriitorilor.

Artiștii nu pot fi lipsiți de cultură, deși în ziua de azi, asta chiar e problemă. Toți artiștii de valoare au cunoscut cultura mondială, știau tradițiile, ele fiind o parte din cultura omenirii. Inovațiile contravin tradițiilor. Iar înainte de a încălca o tradiție, trebuie s-o cunoști. Un blockbuster este foarte interesant de privit, însă când filmul se termină, el este uitat foarte repede. Când un film este o operă de artă, după el îți vine să taci.

Știți ce este cel mai important pentru un regizor? Tăcerea spectatorilor după vizionarea filmului. Aceasta este o demonstrație că a fost atins ceea, ce prin cuvinte nu poate fi redat. Iar voi ziceți de libertate. Nu totul constă în libertate, ci în talent”.

Andrei Koncialovski, regizor de film și scenarist rus

Sursa

error: Content is protected !!