Află doar 5 reguli inspirate de la 5 animale ca să obții succesul mult râvnit

1. O primă regula a succesului poate fi învățată chiar de la puii de leu. Aceasta poate fi denumită simbolic “până la sânge”.

Puii de leu sunt niște ucenici asidui. Ei se conduc de exemplul leilor cu experiență și aplică aceste cunoștințe în practică. Ei știu că pentru a învăța să vâneze, trebuie “să-și păteze botul cu sânge“. Asta în timp ce omul, de multe ori se ferește să-și murdărească mâinile. De cele mai multe ori stăm cuminți în bancă, urmărind instrucțiunile unui iepure mascat, care ne învață în teorie cum să vânăm. Sau și mai rău, ne închidem în casă și facem lecții de unii singuri, iar când vine vremea vânatului, nu doar că suntem lipsiți de abilități practice, ci ne e frică de simplul miros de sânge, la figurat vorbind.

2. O a doua lecție a succesului poate fi învățată de la pești – “lecția curenților de apă”.

Peștele plutește întotdeauna contrar cursului apei, ceea ce, deși pare absurd, este corect. Face asta nu pentru a-și complica viața, dar pentru a da voie să treacă pe lângă ea unui flux cât mai mare de apă. Astfel va intra în contact cu o cantitate mai mare de oxigen și hrană. În așa mod viața lui devine de câteva ori mai plină/saturată. Firea umană, însă, spre deosebire de pește, este tentată să se lase dusă de val, acumulând astfel, la vărsta de 40 de ani, o experiență de un singur an, repetată de 40 de ori. Nu vrem să renunțăm la confort, dar ne uimim în același timp de ce viața nu ne-a oferit posibilități.

3. A treia lecție a succesului ne-o predă ciocănitoarea.

Ciocănitoarea e mai deșteaptă decât omul din mai multe privințe. Într-adevăr ea se bate cu capul de copac, dar o face cu succes. Ea e realistă și nu încearcă să distrugă copacul dintr-o singură lovitură, cum e deprins să facă anumite lucruri omul. Ea nu lovește în diferite părți ale copacului, ci într-un singur punct, atingându-și treptat scopul de a ajunge la vreun vierme. Omul de obicei nu e predispus să înfrunte asemenea greutăți, vrând mai degrabă să-și atingă scopul mult mai ușor.

4. A patra lecție o învățăm de la câine.

În sec. 21 nu mai contează ce faci tu. Important e cum îi motivezi pe alții. Iar un exemplu bun e comportamentul câinelui. Acesta nu cere să-l aduci mai întâi acasă, să-l hrănești, să-l mângâi și doar apoi să dea din coadă. Câinele își exprimă mai întâi sentimentele și doar apoi cere de mâncare.

5. A cincea lecție ne-o predă șarpele.

Nu te plânge pe nimic. Asta e lecția șarpelui născut fără mâini și picioare, cu vedere slabă, dar care nu se plânge că s-a născut într-o țară subdezvoltată, că nimeni nu-l iubește sau că părinții nu i-au purtat de grijă. Șarpele se descurcă cu ce are și cum poate, iar omului chiar îi e frică de acest ”invalid”. Dacă șarpelui nu-I place ceva, atunci năpârlește și își continua calea.

 

 

error: Content is protected !!