Află de la Richard Branson prin ce se deosebesc liderii puternici de cei slabi și învață cum să devii un conducător bun

?????????????????????????

Renumitul antreprenor Richard Branson este de părerea că a sta pe loc în ziua de azi înseamnă a merge înapoi și foarte rapid.

Pe parcursul a circa 50 de ani de business eu am învățat să deosebesc un lider puternic de unul slab.

Un lider puternic trebuie să aibă o viziune, să fie creativ și, cel mai important, să aibă capacitatea de a-i influența pe alții, pentru a-i susține, atunci când compania trece prin zone de turbulențe. O conducere bună înseamnă mișcare înainte și căutarea oportunităților de dezvoltare și de înflorire a businessului.

Liderii slabi, de obicei, sunt statici, orientați spre protejarea statului lor și cu tendința „de a se odihni pe lauri”. Dacă 20 de ani în urmă această abordare era acceptabilă, astăzi, a sta pe loc înseamnă a merge înapoi și foarte rapid.

Ulterior, am descoperit că liderii remarcabili se manifestă în cele mai diverse moduri, pe când liderii răi, de obicei se aseamănă foarte mult. Însă există și unele contradicții, de exemplu, cum poate fi apreciat un lider despre care se spune în felul următor: „Este un băiat minunat, angajații practic nu-l văd. El îi lasă în pace să-și facă treaba”?

Un astfel de conducător poate fi atât un maestru al delegării atribuțiilor, cât și un simplu om care se teme de confruntare. Deși mulți oameni, inclusiv eu, savurează din situațiile de conflict, este foarte important ca ele să fie aplanate la timp, acesta e un semn al unui management eficient.

Unii lideri greșesc atunci încearcă să evite conflictele, deși o fac din intenții bune, o problemă nerezolvată la timp, se poate agrava. E mult mai ușor să rezolvi o problemă care abia a apărut.

Încă o greșeală a liderului slab este evitarea confruntărilor, lăsându-le pe seama unei persoane care face din numele lui tot „lucrul murdar”. De obicei, așa se întâmplă în cazurile în care conducătorul vrea să aibă o imagine bună, dar nicidecum când e vorba de o delegare inteligentă a atribuțiilor.

Există o deosebire greu sesizabilă dintre aceste două tactici. Delegarea presupune transmiterea responsabilității pentru o situație împreună cu competențele de soluționare a ei. În celălalt caz, liderul pune problema pe umerii altuia, fără a-i oferi competența de a o rezolva și astfel el se spală pe mâini și-l face vinovat pe altul.

Aceasta este una dintre cele mai grave greșeli ale liderului slab – incapacitatea de a înțelege deosebirea dintre cele 2 metode de lucru.

Sursa