Află cum să prelungești viața hainelor tale, respectând doar 5 reguli simple!

Probabil fiecare dintre noi are în garderobă câteva lucruri preferate, de care nu vrem să ne despărțim și cărora am vrea să le prelungim viața la maxim. Te invit să afli câteva sfaturi și trucuri, a căror utilizare în practică te va ajuta să menții aspectul prezentabil al ținutelor tale pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Cum să înlături urmele lăsate de cosmetică și deodorant

Pentru a scoate urmele de deodorant de pe haine, folosește șervețele umede (este de preferat să utilizezi șervețele cu un conținut minim de parfumuri). Iar spuma de bărbierit pentru bărbați te va ajuta la îndepărtarea petelor lăsate de fondul de ten sau alte produse cosmetice – aplic-o pe zona murdară, lasă să acționeze puțin timp, apoi îndepărtează spuma rămasă cu un șervețel și spală haina ca de obicei.

Păstrează hainele corect

Pentru ca hainele să își păstreze aspectul prezentabil și să te servească cât mai mult timp posibil, ele trebuie depozitate în mod corespunzător: este de preferat să păstrezi hainele pe umerașe. Pentru ca rochiile și bluzele să nu alunece de pe umerașe, fixează benzi elastice subțiri pentru păr (nu din cauciuc!) la capetele umerașului.

Dacă toate ținutele tale deja nu mai încap în garderobă, folosește următorul truc: ia inelele de la cutiile de fier pentru băuturi, fixează câte un inel pe fiecare umeraș și agață încă un cuier cu haină pe el. Această metodă îți va permite să mărești spațiul liber în gerderobă.

Prelungește viața hainelor din lână subțire

Pentru ca ținutele fine din lână să nu se deformeze și să nu își piardă culoarea, trebuie să le… îngheți: pune haina din lână într-o pungă și las-o peste noapte în congelator. Astfel, lucrul te va servi mult mai mult timp și va rămâne la fel de moale ca nou.

Spală blugii corect

Pentru ca blugii să nu se decoloreze în timpul spălării, adaugă în mașina de spălat jumătate de pahar cu oțet distilat.

Folosește mijloacele disponibile

O lamă obișnuită de ras te va ajuta să îndepărtezi ghemulețele de pe haine, iar un simplu creion te poate ajuta să închei fermoarul: pentru asta trebuie doar să treci cu vârful creionului de câteva ori de-a lungul fermoarului.

Dar ce trucuri utile pentru păstrarea hainelor cunoști tu?