5 Metode ușoare prin care poți să devii o persoană carismatică

Carisma este un lucru grozav, capabil să îți deschidă multe uși, fără prea mare efort. Cei care au această calitate de la natură sunt niște norocoși. Dar și restul își pot dezvolta această latură și pot deveni profesionali în această treabă.

Iată ce trebuie să faci, pentru a învăța să stârnești simpatia, încrederea și respectul celor din jur.

5.Ascultă cu atenție

Omul carismatic obține încredere cât ai zice pește. Cea mai reușită metodă de a face aceasta este să asculți, fără a întrerupe interlocutorul.

Cum să înveți să faci asta?

-Antrenează-ți răbdarea. Trebuie să poți să asculți și bătrânica de la scări, și un copil mic și un coleg care se bâlbâie.

-Să nu pomenești în discuție istorii din viața ta, fără a fi întrebat. Toate aceste exemple din experiența proprie sunt foarte iritante.

-Atunci când vorbești cu un om, gândește-te doar la el. Adresează-i întrebări, precizează detaliile, privește interlocutorul, și nu prin părți. Trebuie să creadă că este cel mai important om din viața ta în acel moment, iar alții pur și simplu nu există.

-Niciodată să nu râzi de cuvintele interlocutorului, cât de naive nu ți-ar părea.

4.Crede în ceea ce spui

Un om carismatic îi contaminează pe alții cu emoțiile și ideile sale. Pentru asta, el singur trebuie să fie entuziasmat de cuvintele și ideile proprii.

Cum să înveți să faci asta?

-Vorbește doar despre ceea, în ce ești încrezut 100%, ce cunoști din propria experiență și nu din auzite.

-Curajul fals este ușor recunoscut de oamenii atenți.

-Nu te băga cu opinia ta de expert în fiecare discuție. Uneori e mai bine să taci.

3.Exprimă-ți în mod clar emoțiile

Comunicarea cu tine trebuie să fie ușoară, simplă, clară și plăcută.

Cum să înveți să faci asta?

-Răspunde cu bine la bunătate. Dacă ți s-a făcut un serviciu sau o favoare, mulțumește sau fă și tu ceva plăcut înapoi.

-Răspunde cu rău la răutate. Dacă cineva a glumit sau a râs neplăcut de tine sau chiar ai fost jignit, rupe relația cu acel om. Până nu ți se va cere iertare. Nu trebuie să explici situația. Pur și simplu pleacă, arătând că nu vei mai comunica cu acel om în astfel de condiții.

2.Zâmbește

Ne place să comunicăm cu oameni pozitivi și plini de viață, și nu cu cei aroganți și veșnic nemulțumiți. Cel care este întotdeauna supărat pe viață și se plânge poate rămâne la un moment dat în singurătate.

Cum să înveți să faci asta?

-Oglinda te va ajuta. Trebuie să începi antrenamentele de la cel mai simplu – zâmbește în răspuns la mărunțișuri. Dacă un coleg a spus o glumă, atunci în loc de motive că nu ai timp de glume, pur și simplu zâmbește. Iar cu timpul acest comportament va deveni un obicei.

1.Ține-te de cuvânt

Un om carismatic este un lider, în care toți au încredere, deci responsabil. El nu aruncă cu promisiuni și întotdeauna se ține de cuvânt.

Cum să înveți să faci asta?

-Învață să spui ,,nu”. Este o calitate foarte bună, care te va ajuta să obții reputația unui om de cuvânt. Totul este simplu: ai spus nu, înseamnă că nu. Ai spus da, înseamnă că vei face totul pentru ca să fie da.

sursa