Adoptă aceste 7 obiceiuri sănătoase! Ele îți vor prelungi TINEREȚEA!

Ce este îmbătrânirea? Știința nu are un răspuns clar la această întrebare. Există însă două concepte principale. Susținătorii primului sunt de părerea că îmbătrânirea este un proces natural și nu se poate face nimic cu acesta. Iar preoponenții, dimpotrivă, sunt siguri că modificările legate de vârstă sunt rezultatul deficiențelor acumulate care pot fi prevenite sau corectate.

Chiar dacă oamenii de știință nu au ajuns încă la o concluzie unică cu privire la cauzele îmbătrânirii și nu sunt în măsură să ne ofere tuturor o viață veșnică, totuși, ei știu cum cel mai probabil poate fi prelungită tinerețea.

Iată 7 reguli simple, care te vor ajuta să-ți prelungești tinerețea! 

1.Dormi

Durata de somn recomandată de OMS este de 7-9 ore pe zi (pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani). Nu te opune recomandărilor OMS. Somnul sănătos ajută celulele imune să se recupereze, reduce riscul de boli cardiovasculare și obezitate, precum și de diabet.

2.Mănâncă variat

Știința nu știe care dietă este cea mai sănătoasă. Dar, s-a dovedit că este important să menții o greutate normală a corpului, să consumi mai puține grăsimi, să adaugi mai multe fibre în dieta ta (conform OMS, 400 g de fructe și legume pe zi reduc riscul de boli cardiovasculare și cancer) și să reduci cantitatea de zahăr.

3.Încearcă să renunți la alcool

Orice băutură alcoolică crește riscurile de boli cronice (cardiovasculare, gastroenterologice, oncologice). Conform metaanalizei publicate în revista The Lancet, nu există doza sigură de alcool.

4.Mișcă-te mai mult

150 de minute pe săptămână ajută nu numai la întărirea mușchilor și oaselor, ci și la reducerea riscurilor de a dezvolta boli cardiovasculare și să faci față excesului de greutate.

5.Nu fuma

Fumatul sporește riscul apariției cancerului, bolilor cardiovasculare și pulmonare. Vestea bună este că renunțarea la fumat pe parcursul câtorva ani reduce aceste riscuri până aproape la cele care au fost cu omul de la naștere.

6.Fă o cercetare genetică 

Testarea genetică identifică intoleranța alimentară individuală (de exemplu, a lactozei), o predispunere la obezitate, diabet, boli ale inimii și vaselor de sânge, boli neurologice și oncologice. Un astfel de test îți permite să înțelegi cum ar trebui să-ți corectezi obiceiurile, inclusiv stilul de viață, alimentația și administrarea medicamentelor. Această abordare te va proteja pe viitor și poate încetini procesul de îmbătrânire.

7.Fii la curent cu starea ta de sănătate

Un adept al stilului sănătos de viață ar trebui să se bazeze pe date. În primul rând, pe datele despre sănătate. Înainte de a urma orice recomandări referitoare la modificările stilului de viață, trebuie să consulți un terapeut. El va întocmi o anamneză și va prescrie un test de sânge general și biochimic, profilul hormonal și testul general la urină. Dacă este necesar, îți va recomanda vizita la specialiștii de profil sau unele teste suplimentare.