Adevărați MONȘTRI! Vezi care este cel mai mare șarpe din lume

Astăzi, coroana o împarte pitonul din Asia (Python reticulatus) și anaconda verde din America de Sud (Eunectes murinus). Cineva pune preț pe piton – pentru că are cea mai mare lungime. Alții văd campionul în anaconda – câștigător în categoria de greutate. Adevărul este, ca de obicei, undeva la mijloc.

În fotografie: Python (Python reticulatus)

Mai multe surse menționează că unul dintre cei mai mari șerpi ar fi un piton de 10 metri. Mai multe informații despre acest „monstru” au fost publicate și în numărul revistei „Natural History Magazine” din 1946. În același timp, cercetările moderne resping aceste date arătând că acest șarpe nu ar avea mai mult de 7,6 metri.

Pe fotografie: Anaconda verde din America de Sud (Eunectes murinus)

Același lucru este valabil și pentru anaconda verde. Potrivit herpetologului german Lutz Dirksen, femelele din această specie ajung, de obicei, la o lungime de 2,7 metri și cântăresc mai mult de 90 kg. Există înregistrări ale acestei specii, a căror lungime a ajuns și la 8,8 și chiar 9,8 metri. În 1923, se presupune că ar fi fost găsit un șarpe cu lungimea de 15-18 metri. Greutatea maximă a anacondei poate ajunge la 200 kg.

Desigur, ambii șerpi sunt foarte mari. Dar mărimea lor depinde de mediul înconjurător. Acestea sunt reptile cu sânge rece.

Pe fotografie: Schelet de Titanoboa cerrejonensis (reconstrucție)

Regimul de temperatură necesar pentru existența lor a avut loc acum 60 de milioane de ani într-o pădure tropicală de pe teritoriul Columbiei. Temperatura medie anuală de aproximativ 30-34 ° C, este mult mai mare decât în ​​climatul modern al pădurii tropicale. Aici vei găsi Titanoboa (Titanoboa cerrejonensis) – cel mai mare șarpe. Specialiștii îi estimează greutatea la mai mult de o tonă.

Sursa

error: Content is protected !!