Acum 46 de ani, Michael Caine a văzut o fată într-o reclamă, a găsit-o și s-a căsătorit cu ea! Ea i-a salvat viața!

Sir Michael Caine a jucat în peste 100 de filme. Este printre actorii care sunt solicitați la orice vârstă. Cu toate acestea, la începutul carierei sale, el a fost nevoit să se angajeze la orice slujbă. În mare măsură, actorul își explică succesul prin faptul că și-a întâlnit femeia iubită, care i-a adus stabilitate în viață. Timp de 46 de ani, Shakira Baksh a fost și rămâne soția și partenerul lui. Povestea cunoștinței lor nu este mai puțin impresionantă decât evoluția carierei lui Caine.

Noi am rămas impresionați de povestea de dragoste dintre actorul britanic și modelul din Guyana și am decis să o împărtășim cu tine!

Shakira Baksh este originară din Guyana. La 16 ani a abandonat școala și s-a angajat în calitate de secretară într-un birou reprezentativ al unei companii americane. În timpul protestelor anti-americane, biroul a fost bombardat, iar fata a rămas cu o cicatrice pe față ca amintire a acelor evenimente.

Întrucât în țară nu mai era sigur, fata a decis să o părărsească. Participarea la un concurs de frumusețe i-a oferit o astfel de șansă. După ce a primit titlul de „Miss Guyana”, în 1967 modelul a mers la concursul „Miss World”, unde a ocupat locul 3.

Participarea la concursul de frumusețe a pus începutul unei cariere de modeling la nivel internațional și a făcut posibil ca Shakira să rămână la Londra. Drept urmare a apărut acel spot publicitar, datorită căruia ea l-a cunoscut pe viitorul ei soț, Michael Caine.

Viața actorului înainte de întâlnirea cu Shakira

Primii 10 ani de carieră au fost foarte dificili pentru Michael și, așa cum spunea însăși actorul, păreau mai mult un purgatoriu decât un paradis. În acea perioadă, el a cunoscut-o pe prima sa soție – actrița Patricia Haines. După 7 ani, căsnicia lor s-a destrămat.

Potrivit lui Caine, el era „prea tânăr și imatur pentru a face față sărăciei, eșecurilor personale și profesionale”. Femeia cu care era destinat să trăiască cea mai mare parte a vieții, el a cunoscut-o abia după 9 ani de la divorț – în 1971.

Întâlnirea datorită spotului publicitar

Seara în care și-a văzut viitoarea soție într-o reclamă, actorul a descris-o în autobiografia sa. El și prietenul său, Paul, priveau o emisiune TV, când a început reclama cafelei Maxwell House. Caine se pregătea deja să schimbe canalul, dar ceva i-a atras atenția.

Pe fundal dansa o fată, de la care actorul nu-și putea lua ochii. „Inima mea a început să bată mai repede, iar palmele mi-au transpirat” – își amintește Caine.

Împreuna cu prietenul său, acesta a mers la un bar, unde s-a întâlnit cu un cunoscut, căruia i-a spus că s-a îndrăgostit și că vrea să meargă în Brazilia pentru a-și căuta iubita. Întrebat, cine este ea, Caine a răspuns: „Fata, pe care am văzut-o acum la televizor.” În discuție, s-a descoperit că ea nu este din Brazilia, ci locuiește și lucrează în Londra.

Caine a sunat-o de 11 ori pe Shakira și a primit refuz de fiecare dată, până când în cele din urmă ea a căzut de acord să se întâlnească cu el. „M-am îndrăgostit de ea după aproximativ 8 minute, iar ea s-a îndrăgostit de mine după 2 ore„ – spune actorul despre prima lor întâlnire.

Cum i-a influențat Shakira soarta actorului

 

Când s-au întâlnit, Caine obișnuia să bea o sticlă de votcă și să fumeze câteva pachete de țigări pe zi. Potrivit actorului, fără Shakira el ar fi devenit alcoolic. „Ea nu mi-a spus să încetez să beau, dar lângă ea eu îmi doream să fiu sobru, să fiu viu.” De atunci, actorul își permite doar un pahar de vin la cină. La 2 ani de la prima lor întâlnire, cuplul s-a căsătorit, iar în 1973 s-a născut fiica lor Natasha.

Shakira a fost întotdeauna pentru Caine omul, de dragul căruia actorul se grăbea să se întoarcă acasă. „Indiferent unde nu m-aș afla, chiar și în cea mai luxoasă cameră de hotel din lume, întotdeauna îmi place să mă întorc acasă la ea” – spune Caine.

Shakira Baksh și Michael Caine sunt împreună de 46 de ani. Când s-au întâlnit, nimeni dintre cei din jur nu și-ar fi putut imagina că relația lor va fi atât de puternică. Prietenii lui Caine îl considerau un nebun, pentru că el a văzut o fată frumoasă într-un spot publicitar, a simțit că aceasta este soarta lui și că era gata de orice pentru ca să o găsească. Și el a avut dreptate: Shakira a adus armonie și pace în viața lui, ceea ce îi lipsea atât de mult lui Michael.