Acestea sunt cele mai frumoase 19 sculpturi în nuanțe gri, pe care le-ai văzut vreodată

Hans Op de Beek este un artist plastic belgian, care-și realizează intenționat lucrările în culoarea gri – una considerată inexpresivă și neatractivă. După părerea lui, privitorii moderni au obosit de atâta publicitate pestriță, care abundă în informații, detalii și nuanțe aprinse, ce ne distrag de la esență.

Fetița, care doarme (2017)

Biblioteca tăcută (2016)

Hans Op de Beeck sculptează de 20 de ani și în această perioadă a reușit să-și formeze o concepție. El preferă să se joace cu percepția privitorului, să-i ofere acele obiecte de artă, care în același timp să fie ușor de recunoscut, dar totodată să fie ceva nou. Hans realizeză proiecte video, pictează în acuarelă, dar a devenit cunoscut datorită sculpturilor sale monocromatice.

Biblioteca tăcută – fragment ( 2016)

Biblioteca tăcută – silueta feminină ( 2016)

Pentru a interacționa cât mai bine cu spectatorii, artistul îi determină să intre în lumea sa: Hans crează lumi întregi, în care sculpturile au dimensiuni reale, din materiale greu de deosebit. Datorită unei singure culori și a nuanțelor ei, el face ca toate elementele compoziției sale să se armonizeze: video, foto, desene și sculpturi. În unele lucrări, artistul a inclus chiar și elemente mai neobișnuite: operă, dans și teatru.

Sculptura unui băiețel (2016)

Sculptura unei fetițe (2016)

Hans Op de Beek a valorificat această culoare ( lipsă de culoare), opunându-se nu doar excesului de culori aprinse în lumea modernă, dar și maeștrilor flamanzi, care au devenit mari clasici în țara sa. Hans a reușit să obțină aceeași intensitate în lucrări, folosind spre deosebire de ei doar gri, negru și alb.

Gesturi (2016)

Camera cu grădină (2017)

Camera cu grădină – compoziția (2017)

Femeia (2016)

Patul plutitor și camera – mare (2018)

Sfera din mâinile unui băiețel (2016)

Vagabondul (2012)

Arhipelaguri (2016)

Acuarelă (2015)

Pădurea în acuarelă (2015)

Curtea din spatele casei (2013)

Priveliștea tăcută (2015)

Hans Op de Beeck