Aceste reguli le respectă zi de zi cei mai fericiți oameni. Ar fi bine să le ei exemplul. Uite de la ce să te abții!

Dacă știi cum să primești plăcere din realizarea listelor, atunci vei simți un efect puternic în ceea ce privește productivitatea, crearea unei stări emoționale bune și a unei satisfacții, dacă vei realiza lista cu lucrurile de la care trebuie să te abții în fiecare zi. Respectă această obligație și îți garantăm că ziua ta va fi una reușită, iar viața îți va aduce mai multă plăcere.

Eu nu voi învinui pe nimeni de nimic

Atunci când ceva nu iese așa cum te așteptai nu-i învinui pe alții. Ține minte că întotdeauna porți și tu o parte din vină și ia responsabilitatea asupra ta. Numai atunci tu te vei concentra și vei face totul ca să reușești. Iar dacă vei acționa așa, vei deveni și mai fericit.

Eu nu voi mai sta cu ochii în telefon, când cineva vorbește cu mine

Indiferent că ai de răspuns la un mesaj foarte important sau trebuie să rezolvi ceva imediat, nu uita că ești într-o discuție pe care trebuie s-o finalizezi frumos. Dacă vrei să fii o persoană respectabilă, să fii iubit sau să te simți cel mai important om din lume, încetează să mai stai cu ochii în telefon când vorbești cu cineva.

Eu nu voi mai fi distras de nimic în timpul unei întâlniri

Vei fi foarte surprins atunci când îți vei da seama câte lucruri noi poți afla despre scopul întâlnirii, despre oamenii cu care te vezi și despre noi oportunități, dacă te vei concentra și vei încerca să fii 100% prezent în mijlocul acțiunii.

Eu nu voi mai întrerupe pe nimeni

Acest obicei e puțin spus lipsit de tact. Dacă vrei ca oamenii să aibă o atitudine bună față de tine. Ascultă-i. Concetrează-te pe ceea ce îți vorbesc. Adresează-le întrebări pentru a înțelege într-adevăr ceea ce vor să-ți spună.

Eu nu voi mai fi distras de numeroasele notificări

Dacă te-ai apucat de un lucru, termină-l. În acest moment el este cel mai important, iar după finalizare îți vei aloca timpul necesar pentru a vedea ce mai e nou prin rețelele de socializare.

Eu nu-i voi permite trecutului să-mi determine viitorul

Greșelile sunt foarte prețioase. Învață din ele, iar după asta uită-le. Trecutul e doar o etapă de pregătire. Nu o lăsa să-ți provoace temeri de ceea ce e nou. Nu-i permite să-ți determine viitorul.

Eu nu-i voi judeca pe oameni pe la spate

Nu mai bârfi. Dacă ai ceva să-i spui cuiva, spune-i în față, iar dacă crezi că o astfel de discuție nu poate fi la locul ei, atunci nici una cu alți oameni nu e la locul ei. Folosește-ți timpul pentru discuții productive – vei reuși să faci mult mai multe și vei fi demn de mai mult respect.

Eu nu voi spune „da”, când voi avea în vedere „nu”

Este greu să refuzi unui prieten, unui coleg sau clientului. Însă foarte rar răspunsul „nu” aduce după sine acele tragice consecințe la care te-ai gândit tu. Majoritatea oamenilor te vor înțelege, iar chiar dacă nu, într-adevăr trebuie să-ți faci griji de ce vor crede ei? Atunci când refuzi, îți va fi neplăcut doar câteva minute, iar când accepți să faci ceea ce nu doreai să faci, senzația neplăcută va ține cel puțin până vei îndeplini rugămintea.

Eu nu mă voi teme

Noi tot timpul ne temem de ceea ce se poate întâmpla sau nu se poate întâmpla, de ceea ce nu putem schimba, de ceea ce nu vom putea face, de ceea ce cred alții despre noi. Și tot timpul ne mai gândim, mai cântărim, mai studiem alternative. Și în acest mod trec zile, săptămâni, luni sau chiar ani, iar visurile noastre se pierd.

Uită de frici și fă azi ceea ce îți dorești. Azi este cel mai valoros activ pe care-l deții.

Sursa