Aceste 9 obiceiuri le au toți oamenii bogați, iar tu nu le ai. Începe să faci ca ei și vei scăpa de sărăcie

Majoritatea oamenilor în ziua de azi apelează la credite. Asta se întâmplă deoarece ei vor să trăiască așa cum nu-și pot permite. Achitând o rată nebună, sigur că nu vei reuși să te îmbogățești în timpul apropiat. Oamenii bogați procedează un pic altfel, ei au o altă atitudine față de viață, de aceea au și reușit să agonisească.

Iată ce obiceiuri au oamenii bogați, ar fi bine să te inspiri și tu de la ei!

1. Ei cumpără lucruri la mâna a doua

Oamenii bogați nu au necesitatea de a cumpăra lucruri noi și scumpe pentru a-și ridica nivelul de autoapreciere. Ei consideră absolut normală practica de a cumpăra la mâna a doua haine, mobilă sau automobile. Dacă lucrul arată ca nou, de ce să dai mai mulți bani pentru unul cu etichetă?

2. Ei fac cumpărături potrivit buzunarului

Ei își cumpără doar ceea ce-și permit. Creditul nu este o soluție pentru ei , atât timp cât îi bagă în datorii pe mulți ani și îi lipsește de bucuriile vieții.

3. Ei își cumpără lucruri de lungă durată

Atunci când cumpărăm ceva mai ieftin, ni se pare că am economisit. Însă în această situație, de obicei noi alegem un lucru de o mai proastă calitate, care nu va ține mult timp și ne va determina să facem o nouă cumpărătură mult mai curând decât ar fi fost necesar în cazul unui lucru mai scump, dar mai calitativ.

4. Ei știu să aștepte

Psihologii au realizat un experiment care constă în următoarele: unui grup de oameni i s-au făcut 2 propuneri: 1) li se vor oferi imediat 5 dolari sau 2) li se vor oferi peste ceva timp 10 dolari. Majoritatea oamenilor au ales prima variantă. Numai câteva persoane au fost gata să aștepte. În acest fel, oamenii bogați sunt gata să aștepte propuneri mai bune, să investească bani și să aibă rezultat mai târziu.

5. Ei nu se pensionează

Desigur, și oamenii bogați se odihnesc, însă ei își pot permite să nu lucreze cu mult înainte de a deveni pensionari. Chiar și așa, ei continuă să muncească mult peste acest termen. Mai ales, că un om care este pasionat de ceea ce face nu poate sta fără treabă.

6. Ei sunt economicoși

Specialiștii în marketing au grijă ca noi să cumpărăm cât mai multe lucruri, uneori și ceea de ce nu avem nevoie. Oamenii bogați nu cad în plasa strategiilor de marketing și a publicităților. Ei cumpără doar ceea ce e strict necesar.

7. Ei profită de reduceri

Oamenilor bogați nu le este lene să caute promoții, reduceri și oferte speciale. De ce să plătească mai mult dacă pot economisi.

8.Ei își planifică bugetul

Toți oamenii bogați își planifică cheltuielile, bazându-se pe venituri. Pentru ei fiecare bănuț contează. Principala regulă în această practică este să fii sincer cu tine și să ei în calcul toate pierderile.

9. Ei nu arată bogați

Oamenii bogați nu simt necesitatea de a arăta lumii ce avere au. Mulți dintre ei se poartă la fel ca oamenii de rând. Iar cel mai important este faptul, că ei devin bogați pentru a trăi o viață frumoasă și nu pentru a demonstra ceva lumii înconjurătoare.

Sursa