Aceste 9 citate despre creier, emoții și viață, vor deveni un motiv de reflecție pentru tine. Iată ce ipoteze lansează un neurofiziolog!

Oamenii de știință care și-au dedicat viața studierii creierului și emoțiilor, întotdeauna și-au dorit să poată vedea ce se află dincolo de limite și să înțeleagă cel face pe om să fie om. Nataliei Bekhtereva, neurofiziologului rus, se pare că i-a reușit într-o oarecare măsură. Iată ce spune ea despre creier și emoții.

1. Emoțiile sunt factorul care cel mai frecvent și mai substanțial influențează starea creierului unui om sănătos.

2. În cazul tulburărilor emoționale se recomandă plimbările și orice tip de mișcare. Mișcarea în apă, în general, poate face alt om din tine!

3. Echilibrul emoțional autoeducat, orgoliul moderat și statornicia – sunt condițiile cele mai importante pentru punerea în valoare a talentului.

4. Dacă oamenii ar fi sănătoși și mai puțin preocupați și afectați de probleme, potențialul artistic al omenirii ar crește considerabil. Mai ales acum, în faza creșterii fluxului informațional.

5. Eu deseori mă gândesc la creier ca la un organism aparte, ca la o „ființă în ființă”. Creierul știe să se păzească singur de amalgamul de emoții negative pentru a nu fi acaparat în întregime. Atunci când am înțeles asta am avut senzația de parcă am găsit o perlă.

6. S-a adeverit că atunci când omul spune „după tot ce am trăit am devenit complet alt om”, el are dreptate – s-a reconstituit toată activitatea creierului său, iar unele centre s-au schimbat cu locul. Noi putem vedea cum oamenii gândesc prin intermediul „blițurilor” celulelor active, însă încă nu putem să descifrăm codul de gândire și nu vă putem citi gândurile cu ajutorul imaginii de pe ecran. Și posibil nu vom reuși niciodată.

7. Accept să cred că gândul există aparte de creier și el doar îl capturează din spațiu și îl citește. Noi vedem multe, dar nu suntem în stare să le explicăm pe toate. Eu am întâlnit-o pe Vanga – ea putea să vadă trecutul și viitorul. Potrivit Academiei de Științe a Bulgariei, numărul său de previziuni care s-au îndeplinit este de 80%. Cum i-a reușit?

8. Se spune că creierul nostru funcționează la o capacitate de numai 5-7%. În urma studiilor mele, am motive să cred că la oamenii de artă creierul funcționează practic 100%, însă nu în același timp, dar ca liminițile de brad, care se aprind și se stâng pe rând.

9. Existența omului nu are sens dacă nu există o suprasarcină. Animalele se nasc, dau viață urmașilor, apoi funcția lor de reproducere încetează și survine moartea. Noi, oamenii, însă nu murim atât timp cât avem un scop – să avem nepoți, strănepoți, să scriem o carte, să călătorim… Bătrânețea nu există și nimic nu se termină până nu-ți vei dori asta.

Sursa