Aceste 8 obiceiuri le au oamenii puternici. Învață de la ei și niciun stres n-o să te doboare

„Dețineți controlul asupra propriei rațiuni, dar nu dețineți controlul asupra evenimentelor exterioare. Conștientizați asta și o să găsiți putere.”  ( Marcus Aurelius)

În prezent, oamenii contactează zilnic cu numeroase surse de stres: muncă, relații, bani, trafic rutier, evenimente, oameni răi sau eșecuri. Totul în jur este o epidemie de stres.

Știai că există oameni care pot depăși orice situație, fără să fie stresați?

Aceste persoane sunt extrem de rezistente. Iată cum definește Asociația Americană a Psihologilor această rezistență: „Capacitate bună de adaptare la necazuri, tragedii, pericole sau unele surse mai puțin însemnate de stres precum problemele în familie, relații, problemele de sănătate sau la serviciu, precum și greutățile financiare.”

Deci, cum unele persoane reușesc să facă asta? Simplu, ei au următoarele obiceiuri:

1. Ei dețin un sistem de sprijin

Niciun om nu este o insulă. Oamenii rezistenți sunt susținuți de familie și de prieteni, de aceea reușesc să facă față stresului.

2. Ei nu dramatizează

Bârfitorii și regii dramei crează un mediu toxic, oriunde nu s-ar afla. Oamenii care evită tensiunile nu le acordă nicio atenție. Bârfele și dramele consumă energia necesară oamenilor rezistenți, de aceea aceștia îi ignoră cu orice preț.

3. Ei se perfecționează permanent

Oamenii care știu să evite stresurile sunt niște persoane prospere, întrucât găsesc timp și energie pentru autoperfecționare. Ei știu că nu sunt perfecți, de aceea încearcă să fie tot mai buni.

4. Ei știu să-și gestioneze energia

Personalitățile rezistente se cunosc foarte bine pe sine. Ei înțeleg că energia este o resursă limitată și știu foarte bine s-o gestioneze.

De exemplu, ei vor alege să citească seara o carte în loc să iasă la bere cu prietenii, atunci când a doua zi urmează să aibă ceva important de făcut.

5. Ei știu ce vor

Atunci când știi foarte concret care este scopul acțiunii sau muncii tale, îți este mai ușor să faci față oricăror tensiuni. Oamenii care nu se tem de stres, întotdeauna au un scop – personal, profesional sau oricare altul.

6. Ei încearcă să-și corecteze neajunsurile

Persoanele rezistente sunt oameni cu părți bune și rele, la fel ca și ceilalți. Însă cei care sunt puternici în fața stresului fac tot posibilul pentru a-și corecta neajunsurile.

7. Ei au o conștiință dezvoltată

Conștiința îl ajută pe om să mențină contactul cu necesitățile sale fizice și psihologice. Ea îl face să înțeleagă de ce are nevoie, de ce nu are nevoie și când a venit timpul să ceară ajutor.

8. Ei acceptă totul așa cum este

Stresul și durerea sunt o parte a vieții noastre. Ca și orice altceva, stresul, durerea vin și pleacă. Acceptarea și rezolvarea problemelor legate de stres și durere este o metodă mult mai eficientă de luptă decât ignorarea sau suprimarea lor.

Sursa