Aceste 7 peisaje exclusive de iarnă, ale renumitului pictor Aivazovski, foarte puțini le-au văzut. Fii tu printre primii

Renumitul pictor rus Ivan Aivazovski a rămas în inima admiratorilor săi cu minunatele peisaje marine. El reușea să picteze cele mai frumoase întinderi de apă, însă fără a picta vreodată aflându-se în larg. Chiar dacă mai mult de jumătate din tablourile sale o reprezintă anume cele cu tematică marină, noi am reușit să descoperim și serie de picturi de iarnă, care sunt pur și simplu fermecătoare.

„Peisaj de iarnă”/liveinternet.ru

Adevărații cunoscători ai artei lui Aivazovski sunt de părere că peisajele lui de iarnă merită o atenție deosebită.

„Peisaj de iarnă”/ history-of-art.livejournal.com

Tabloul „Peisajul de iarnă” a fost realizat în anul 1876. Dat fiind faptul că drumul încă nu este înzăpezit, artisul a vrut să arată începutul iernii. Însă alegerea minuțioasă a culorilor ne face ușor să înțelegem că frunzele și crengile sunt deja sub puterea iernii.

„Moara”/ history-of-art.livejournal.com

Pentru a transmite „respirația dură” a iernii, pictorul a folosit nuanțe de albastru, gri, roz și azuriu. Privind unele tablouri, s-ar părea că o să adie vântul sau se va auzi zgomotul crengilor.

„Peisaj de iarnă”/ history-of-art.livejounal.com

Pe parcursul vieții sale Aivazovski a pictat circa 6 mii de tablouri. Și tot în această perioadă au fost organizate 120 de expoziții personale ale pictorului.

„Trenul” în drum de iarnă/ history-of-art.livejournal.com

Ivan Aivazovski a avut norocul să fie un pictor recunoscut, iar picturile sale au fost solicitate. Chiar și așa, el a fost nevoit să picteze un tablou pentru mâncare, pe când se afla în Veneția. El a realizat o pictură pentru directorul unei fabrici de mezeluri, în schimbul unui salam.

„Catedrala Sf. Isaac într-o zi de iarnă”/liveinternet.ru

Pictorul s-a aflat în Italia timp de 2 ani, perioadă în care a obținut o popularitate remarcabilă.

„Iarna în Mica Rusie”/ svistanet.com

De menționat, că 3 peisaje marine ale pictorului rus sunt expuse și în Muzeul de Artă al României.

Sursa