Aceste 7 acțiuni te îndepărtează de succes. Încetează să le mai faci!

Succesul depinde în primul rând de acțiunile, pe care le întreprinzi pentru atingerea lui. Iată câteva dintre cele care nu te vor face să ajungi niciodată la rezultatul dorit.

1. Tendința spre stabilitate, nepărăsirea zonei de confort. Este una dintre cele mai principale acțiuni, care nu-ți permit să ai succes. Toți ratații se tem de necunoscut.

2. Ajustarea. Dorința de a le face tuturor pe plac și ajustarea ta la cei din jur va duce la aceea că vei purta o mască. Vei trăi o viață străină cu frica de a nu place celorlalți. Curajul de a-și manifesta poziția și de a avea propria viziune – este ceea ce îi caracterizează pe lideri și pe oamenii care își construiesc viața așa cum vor ei.

3. Lipsa de încredere în propriile forțe. Nu te întoarce mereu în trecut. Conservatorismul excesiv este dăunător. Lumea este prea dinamică pentru a rămâne blocat în propriile griji și limite.

4. Tendința de a primi, fără a oferi ceva în schimb. Această legitate e foarte simplă, ceea ce dai, aceea ce ți se întoarce. Dacă nu oferi nimic, nu vei primi nimic.

5. Lipsa dorinței de autodezvoltare și de investiție în propria educație. Dacă consideri că le știi pe toate și nu mai ai nevoie să înveți, atunci ești pe drumul greșit sau cel puțin pe cel care nu te va duce la succes.

6. Transferul propriilor responsabilități pe umerii altora. Neacceptarea puterilor tale și posibilității de a schimba totul naște una dintre cele mai puternice emoții – neputința.

7. Incapacitatea de a învăța din eșecuri. Atunci când reacționezi exagerat la un eșec îți formezi anumite convingeri ce te limitează. Capacitatea de a aprecia și de a-ți forma o experiență utilă din eșecuri te ajută să devii mai înțelept și să înțelegi cum poți obține rezultatul dorit.

Absolut fiecare om își poate schimba comportamentul pentru ca ulterior să schimbe rezultatul. Zidul care stă între tine și succes este frica, dacă reușești să-l dobori, vei reuși orice îți propui.