Aceste 7 abilități le au oamenii cu spirit puternic. Dezvoltă-le și tu, că o să-ți prindă bine!

Nu toți oamenii se nasc cu un spirit puternic, dar fiecare poate să-și dezvolte această calitate. Rezistența – este cuvântul care include acel set de calități pe care le deține un om de succes, pentru că stabilitatea psihică este baza unui succes durabil.

De exemplu, oamenii de succes pot să renunțe la plăceri, dacă e necesar. Ei știu să reziste în fața ispitelor, să-și înfrunte fricile, care-i împiedică să meargă înainte.

Oamenii de succes se îndreaptă spre succesul lor, depășind toate obstacolele. În acest mod poți să capeți și tu acea stabilitate psihică, ce te va ajuta să fii mai prosper:

1. Acționează așa, de parcă totul se află sub controlul tău

Multă lume crede că norocul are multe în comun cu succesul și eșecul. Dacă persoanei îi reușește ceva, înseamnă că a avut noroc, dacă a suferit un fiasco, înseamnă că norocul nu ține cu ea.

Majoritatea oamenilor de succes nu neagă faptul că norocul a avut un oarecare rol în reușita lor. Dar tot ei spun că nu s-au lăsat niciodată pe mâna norocului, dar au acționat de fiecare dată așa de parcă succesul sau eșecul este numai sub controlul lor. Ei consideră că și-au construit singuri fericirea.

Tu nu ești în stare să controlezi norocul, dar poți să te controlezi pe tine.

2. Lasă lucrurile, pe care nu le poți controla

De ce să-ți irosești puterea pe ceea ce nu poți controla? Pentru cineva e vorba de politică, pentru cineva de familie, iar pentru altcineva –  de încălzirea globală. Orice ar fi, tu te gândești mereu la asta și vrei ca și alți oameni să se îngrijoreze în această privință. Fă doar ceea ce depinde de tine: votează, luptă pentru un mediu mai curat, dar fă doar ceea ce îți stă în puteri. Schimbă lumea înconjurătoare, dar nu încerca să schimbi alți oameni.

3. Trecutul este o lecție de preț, nimic mai mult

Trecutul are un preț mare. Învață din greșelile tale. Învață din greșelile altora, dar nu ține asta în capul tău. Este suficient să-ți schimbi atitudinea.

4. Laudă-i pe oameni pentru succesele lor

Din păcate, reacția noastră la reușitele celor din jur, de obicei, are și un grăunte de invidie. Dacă prietenul tău a făcut un lucru minunat, ce te împiedică și pe tine să faci un lucru minunat? Trebuie să știi că atunci când norocul a ajuns la prietenul tău, înseamnă că acesta e aproape de tine și ar putea să te viziteze. Laudă-i pe cei apropiați când obțin ceva, doar așa vei reuși și tu.

5. Nu te plânge și nu critica

Cuvintele au putere, mai ales asupra celor ce le pronunță. Plângerile te fac să te simți mai rău, în niciun caz mai bine. Așa ca dacă ceva nu este în regulă, nu irosi timpul și energia pe plângeri – fă ceva pentru a îmbunătăți situația.

La fel procedează și în cazul prietenilor. Nu-i critica atunci când nu reușesc, nu-i încuraja să se plângă, ajută-i cu o soluție.

6. Lasă oamenii să te vadă pe tine și nu lucrurile tale

Nimeni nu te iubește pentru hainele, mașina, averea sau succesele tale. Oamenilor pot să le placă lucrurile tale, dar nu neapărat și de tine.

Relațiile adevărate te fac mai fericit, de aceea trebuie să fii tu însuți. Nu cheltui energie pentru a părea ceva ce nu ești.

7. Gândește-te la tot ce ți-a oferit viața

În fiecare seară, înainte de a merge la culcare gândește-te la tot ce ai bun. Nu te preocupa de realizările altora, gândește-te la ale tale. Fă o listă cu lucrurile pe care le ai, începând de la faptul că trăiești – aceasta e cea mai bună metodă de a-ți reîncărca bateriile.

Jeff Haden

Sursa