Aceste 6 semne arată dacă ai îndeajuns grijă de tine. Află ce spune psihologul despre respectul față de propriul corp

Atitudinea respectuoasă față de aspectul fizic este direct proporțională cu satisfacția de viață. Prin ce se manifestă acest respect? Psihologul Elena Loseva îți spune care sunt cele 6 semne ce arată dacă ai suficientă grijă de propriul corp, pentru a fi fericită.

Semnul 1: Dormitul suficient

O femeie are foarte multe de făcut: serviciu, copii, treburi casnice… adesea toate sunt pe umerii ei, iar ziua are doar 24 de ore. Însă, ca să le reușeti pe toate trebuie să dormi suficient și, nu invers, să stai până la ora unu de noapte și să mai cauți vreo rețetă nouă de mâncare pentru a doua zi.

Un regim de somn corect este cel mai simplu mod de a-i demonstra organsimului că îl respecți. Asta deoarece în timpul somnului se generează noi celule nervoase, se prelucrează informația nouă, corpul și minea au nevoie de odihna bine meritată. Iar dacă ai puteri, atunci ai și posibilitatea de a munci, a comunica, a te odihni… altfel spus, ai posibilitatea de a trăi viața din plin.

Semnul 2: Mâncatul sănătos și la timp

Mai lasă treburile importante, smartphonul și laptopul într-o parte și ai grijă să nu sari peste mese. Tu ești ceea ce mănânci. Încearcă să aloci timpul și atenția cuvenită și transformă mesele în mici ritualuri, pe care nu ai voie să le ignori. Savurează când mănânci, aceasta îți va permite să alegi bucate gustoase, sănătoase și, cel mai important, să nu mănânci în exces, fiindcă doar așa tu îți asculți organismul.

Semnul 3: Îți accepți imaginea din oglindă

Respectul față de alți oameni nu ne permite să le spunem direct despre defectele lor, chiar dacă ele există, noi încercăm să vedem părțile bune și să le facem un compliment în acest sens. Aceeași abordare trebuie s-o avem și în raport cu propriile persoane. Atunci când te uiți în oglindă, chiar dacă vezi un neajuns care te deranjează, pe lângă el încearcă să observi și două părți bune. De exemplu: „am celulită, în schimb am niște picioare lungi și o talie destul de îngustă”. În acest fel, obișnuiește-te să-ți accepți corpul și să observi și avantajele.

Semnul 4: Alegi haine care corespund timpului de afară, nu doar modei

Atunci când îți alegi hainele nu urma orb recomandările stiliștilor. Alege în funcție de temperatura de afară și de condițiile meteo. Ne referim aici la evitarea arsurilor solare și a pătrunderii razelor violete, alegerea unor trenciuri impermeabile când e vorba de ploaie sau îmbrăcarea hainelor călduroase și plăcute corpului atunci când este frig. De asemenea, optează pentru comoditate și în ceea ce privește încălțămintea.

Semnul 5: Nu-ți refuzi în micile plăceri

De fapt, dacă respecți principiile de mai sus, deja poți spune că îți respecți corpul. Însă, în toată avalanșa asta de griji, treburi, ocupații, trebuie să găsești și momente în care să te alinți un pic, mai ales că meriți. Fă o achiziție care îți aduce plăcere sau încearcă cumva să-ți ușurezi un pic viața. De exemplu, cumpără-ți ceva la ce visezi demult sau vino într-o zi de la muncă cu taxiul, în loc de obișnuitul transport public.

Semnul 6: Făci compromisuri cu medicina estetică

Medicina estetică și cosmetologia de astăzi îți pot oferi orice: buze mai mari, nas mai mic, te scapă de riduri, îți cresc genele, unghiile…

Toate sunt bune, dacă știi să nu te lași dusă de val. Fă o schimbare doar dacă ea te va face mai fericită, însă dacă prin schimbările fizice vrei să devii altcineva decât ești, acest lucru nu îți va aduce acea iubire față de sine, cum nu te-ai strădui.

Sursa