Aceste 6 filme documentare îți vor schimba modul de gândire. O spun cei care le-au vizionat!

Atunci când filmele redau realități, ele nu pot fi altfel decât convingătoare. Filmele documentare au un farmec aparte, iar unele dintre ele pot să-ți schimbe conștiința chiar.

1. The Secret (2006)

Trăim într-un Univers plin de mister, în care rezultatul propriei noastre gândiri este reflectat în existența de zi cu zi. Documentarul se consideră a fi un elogiu adus optimismului și gândirii pozitive, bazându-se pe ideea că ființa umană emite în Univers semnale concludente prin intermediul gândurilor. Legea atracției este cea care patronează lumea, iar oamenii sunt conturați precum niște magneți care atrag fericirea, prosperitatea sau dimpotrivă necazurile și sărăcia din viața lor, prin intermediul emoțiilor pe care le transmit.

cinemagia.ro

2. Home (2009)

Este un documentar gratuit (pentru vizionare) din 2009 creat de Yann Arthus-Bertrand. Filmul este compus aproape în totalitate din filmări aeriene ale mai multor locuri de pe Pământ, realizate în peste 50 de țări. El arată diversitatea vieții pe Pământ și cum oamenii distrug echilibrul ecologic al planetei.

wikipedia.org

3. Earthlings (2005)

Earthlings prezintă practicile de zi cu zi din cele mai mari industrii ale lumii. Înregistrări făcute cu camere ascunse dovedesc că toate aceste industrii exploatează animalele.

cinemagia.ro

cinemagia.ro

4. The Cove (2009)

Folosind echipament de cea mai înaltă performanță, un grup de activiști, condus de dresorul de delfini Richard O’Barry, se infiltrează într-un mic golf de lângă Taijii, Japonia, pentru a demasca obiceiuri șocante de abuz asupra animalelor, dar și o amenințare serioasă asupra sănătății umane.

cinemagia.ro

5. Kymatica (2009)

Acest documentar se concentrează asupra omului şi a conştiinţei universale, subliniind boala psihicului pe care omenirea a indus-o, boală ce crează iluzia nebună care este cauza principală a durerii şi suferintei. Acest film discută cu aprofunzime aspecte metafizice şi conectează mituri vechi ascunse precum şi istoria, cu metode moderne de societate şi politică.

youtube.com

6. Forks Over Knives (2011)

Documentarul ajută audiența să exploreze lucrul grozav din așa-numitele „boli ale bogăției, care se axează pe dezvoltarea procesului și influența asupra dietei populare.

filme-online.to