Aceste 5 lecții alegorice despre management sunt pur și simplu geniale! Vei învăța cel puțin 7 morale!

Lecția Nr.1

Soțul intră în baie, în timp ce soția ieșea deja. Cineva a sunat la ușă și soția a mers să deschidă, fiind înfășurată cu un prosop. Venise vecinul lor Bob.

Ea nu reușise încă să scoată nicio vorbă și Bob i-a zis: „Îți dau 800$, dacă dai ștergarul jos de pe tine.” Femeia nu s-a gândit prea mult și s-a dezgolit în fața lui. Bob i-a dat 800 $ și a plecat. Ea și-a acoperit din nou corpul cu prosopul și a revenit în baie.

„Cine era?” – întreabă soțul. „Vecinul nostru, Bob” – a răspuns soția. „Superb, n-a zis nimic despre cei 800 $ care mi-i datorează?”

Morala: Spune-le acționarilor despre creditele oferite, altfel te poți trezi în situații neplăcute.

Lecția Nr.2

Un preot s-a oferit s-o conducă cu mașina pe o călugăriță. Urcându-se în mașină, aceasta a pus picior peste picior, iar coapsele i s-au dezgolit. Preotul n-a putut să se abțină și a atins-o ușor cu mâna. La care, aceasta i-a spus: „Părinte, ții minte Psalmul 129?” Preotul a luat repede mâna, dar după un timp a pus-o din nou pe picior. Călugărița îi repetă din nou: „Părinte, ții minte Psalmul 129?”. Preotul rușinat și-a cerut scuze și n-a mai atins-o. Ajunși la mânăstire, călugărița a răsuflat adânc și a ieșit din mașină. Întorcându-se la biserică, preotul a decis să vadă ce conține Psalmul 129. În el se spune: „Ești pe calea cea dreaptă, fiule. Mergi înainte, caută și vei găsi fericirea”.

Morala: Dacă nu-ți cunoști bine munca, multe din posibilitățile de perfecționare pot trece pe lângă tine.

Lecția Nr.3

Managerul, secretara și reprezentantul de vânzări au mers într-un local să ia masa. Acolo au găsit o lampă foarte veche din care s-a ivit Djin și le-a spus: „Voi îndeplini câte o dorință pentru fiecare.”

„Eu sunt prima, eu prima” – a zis secretara. „ Vreau acum să fiu pe insulele Bahamas, într-o barcă și să nu am nicio grijă.”Puuuuf, ea dispare. „Iar acum eu”- spune reprezentantul de vânzări. „ Eu vreau să fiu pe insulele Hawaii, să fac plajă, cineva să-mi facă masaj, iar eu să beau cocktail cu iubirea vieții mele. Puuuf, dispare și el.

„Și acum e rândul tău”, – îi spune Djin managerului. „ Eu vreau ca cei doi să se întoarcă imediat în oficiu.”

Morala: Permite-i mai întâi șefului să se expună.

Lecția Nr.4

Vulturile stătea pe un ram și se odihnea. Un iepuraș l-a văzut și îi zice: „Pot și eu să stau așa ca dvs. și să nu fac nimic?” „Se poate, de ce nu.” – i-a răspuns vulturele. Iepurele s-a pus lângă copac și se relaxa. În acest timp, vulpea l-a înșfăcat și l-a mâncat.

Morala: Pentru a sta și nu a face nimc, trebuie să stai foarte, foarte sus.

Lecția Nr.5

O pasăre micuță zbura în țările calde. Era foarte frig, ea a înghețat și a căzut în câmp. În timp ce stătea acolo, o vacă a trecut pe alături și s-a băligat peste ea. Stând acoperită de baligă, pasărea s-a încălzit și a început să ciripească de fericire. O pisică a auzit-o, a scos-o din rahat și a mâncat-o.

Morala:

1. Nu toți cei care se c*că în capul tău îți sunt dușmani;

2. Nu toți cei care te scot din rahat îți sunt prieteni;

3. Atunci când îți este cald și bine, mai bine nu te lăuda la nimeni.

Sursa