Aceste 15 Curiozități surprinzătoare despre Animale sparg toate stereotipurile!

Ghidul grădinii zoologice și acvariului Columbus (SUA) ne dezvăluie curiozități neștiute despre animale:

15.,,Oamenii cred, că genunchii la flamingo se îndoaie în direcția greșită. Însă asta nu e așa. Ceea ce vedem la mijlocul piciorului nu este genunchiul, ci glezna. Genunchii la păsări se află mai sus și se îndoaie la fel precum și la oameni.

14.Mama – cangur poate avea în același timp 3 pui la etape diferite de dezvoltare. Unul în formă de embrion, al doilea în marsupiu și al treilea care deja merge desinestător.

13.Renii – sunt unicul tip de cerbi, cărora le cresc coarne atât masculilor cât și femelelor. Masculii își lasă coarnele la începutul lunii decembrie, iar femelele – primăvara. Deaceea toți renii de la sania lui Moș Crăciun sunt fetițe. Este o curiozitate care le place copiilor.

12.Elefantul este unul din puținele animale care se pot recunoaște în oglindă. Înafară de ei, asta le reușește doar maimuțelor, delfinilor și cât de straniu nu ar suna – coțofenelor.

11.Există câteva clasificări pentru pisicile mari, una din ele este împărțirea în cele care torc (râsul) și cele care rag (tigrii, leii). Puma este cea mai mare felină, care toarce.

10.Blana urșilor polari nu este de fapt de culoare albă, ci transparentă. Iar pielea este neagră.

9.O cincime din toate mamiferele cunoscute o constituie liliecii.

8.Cangurii nu pot mișca membrele posterioare aparte una de cealaltă. Atunci când sunt pe uscat mișcările lor sunt sincronice, doar în apă le mișcă separat.

7.Bonobo sunt cele mai apropiate rude genetice ale omului. Ele sunt aproape lipsite de agresivitate, respectă matriarhatul și rezolvă orice problemă sau conflict prin împerechere.

6.Maimuțele Langur de fapt sunt de culoare argintie – gri, dar puii lor sunt de culoare roșcată aprins.

5.Gorilele se pot îndrăgosti una de alta. Iar uneori chiar și de oamenii, care îngrijesc de ele.

4.Sunetul, pe care îl scoate vulturul cu cap alb, nu este acel pe care îl aștepți. De obicei, în filme se aude un sunet măreț, însă acesta nu aparține acestei păsări. Ei sună de parcă ar fi o pisicuță care a devenit pasăre.

3.Toți urșii grizzly sunt urși bruni, dar nu toți urșii bruni sunt grizzly. Grizzly – este doar o specie.

2.Girafa doarme doar 1-2 ore din cele 24.

1.Dacă rinocerul își pierde cornul, acesta crește mai repede decât pare. Unul din rinocerii noștri deja l-a pierdut de două ori.”