Acest băiețel i-a adus mamei o scrisoare, care a făcut-o să plângă. Abia peste ani de zile el a aflat adevărul…

Odată, un băiețel s-a întors de la școală și i-a adus mamei scrisoarea, pe care i-a transmis-o profesoara. Mama vazând scrisoarea a început să plângă, apoi a citit scrisoarea cu voce tare: ,,Fiul dumneavoastră este un geniu. Școala noastră este prea mică și nu avem așa profesori care ar putea să-l mai învețe ceva. Vă rog, să îi oferiți cunoștințe dumneavoastră!”

Au trecut mulți ani după moartea mamei sale, băiatul s-a întors acasă și răsfoia prin arhiva familiei lor. Atunci a găsit această scrisoare, a deschis-o și a citit-o:

,,Fiul dumneavoastră este retardat mintal. Nu îl mai putem învăța în școala noastră împreună cu ceilalți elevi. Deaceea, vă recomandăm să îl învățați singură acasă.”

Băiatul se numea Thomas Edison -cunoscut și ca „Magicianul din Menlo Park”, a inventat becul cu filament, sistemul de transmisie multiplă a telegramelor, al înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) și al cinematografiei (kinetoscopul). La acel moment, el deja devenise om de afaceri influent și unul dintre cei mai renumiți inventatori ai secolului.

Edison a plâns câteva ore la rând. Apoi, el a scris în jurnalul său personal: ,,Thomas Alva Edison era un copil cu retard mintal. Datorită mamei sale eroice, el a devenit unul dintre cei mai renumiți inventatori ai secolului.”

Prețuiește-ți mama! Ea este unica ființă, care te iubește așa cum ești. Mama este acea persoană care crede în tine și te susține chiar și atunci când restul lumii ți-a întors spatele. Dacă ești deacord, păstrează acest articol ca să îl recitești în momentele dificile din viața ta.

sursa