Această rață „eroină” crește 76 de rățuște: un fotograf a surprins un moment unic în natură

Brent Cizek este un fotograf de natură sălbatică care a avut marele noroc să surprindă cu aparatul său foto o rață urmată de un număr extrem de mare de rățuște. Fotografia a fost realizată în timpul unei excursii la lacul Bemidji, din Minnesota, SUA. Când le-a numărat Brent a ajuns la numărul 76, fapt care nu a mai fost întâlnit în natură. Iată cum își descrie fotograful impresiile momentului:

„Te uiți la asta și te gândești: Cum? Cum oare e posibil așa ceva? Cum o singură mamă poate avea grijă de atâția pui? Este o mamă care pare a fi mândră și puternică.”

După ce minunata fotografie a fost publicată, inclusiv pe site-urile de specialitate, s-au dat cu părerea și ornitologii. Iată cum explică ei fenomenul: Rațele în mod normal depun aproximativ 8-11 ouă, așa că e clar că cei 76 de pui nu pot fi toți ai ei.

De asemenea, la aceste păsări se întâmplă ca într-un cuib să nimerească și ouă de la alte rațe, chiar și așa însă, o singură rață nu ar fi fost în stare să clocească 76 de ouă.

Prin urmare, specialiștii au presupus că în această situație ne referim la o „creșă de rațe”. Alte mame și-au lăsat puii pentru o perioadă în grija acestei rațe, care pare a fi una mai în vârstă și care a crescut în viața ei nu o singură generație de rățuște.

Alți specialiști presupun că este posibil ca această rață să fi adoptat câteva zeci de pui, a căror mame ar fi murit sau care s-au rătăcit și au rămas fără grijă.