Această femeie și-a părăsit soțul invalid, iar cand a vrut să se întoarcă, cineva deja i-l „furase”

Dan și Veronica  s-au căsătorit, fiind foarte tineri, el avea 21 de ani, iar ea abia împlinise 17 – o fetiță zvăpăiată, plină de viață, lucru de care a și fost atras băiatul.

Pentru el, Veronica era ca o rază de soare…

Pentru o viață mai bună, tinerii însurăței s-au mutat de la țară în oraș, își doreau mai multe posibilități, așa că s-au angajat ambii la o fabrică. Erau împreună și la serviciu și acasă, erau pe aceeași undă.

Deși parcă se înțelegeau bine, se simțea un fel de tensiune între ei, dar nu una care să te pună pe gânduri.

Au trăit ca o familie obișnuită, până într-o zi s-a întâmplat un accident groaznic. Peste Dan a căzut o încărcătură mare în timp ce era la depozit.

Comă, traumă la coloană, invaliditate, șanse minime ca va mai putea vreodată merge. Dan a căzut în depresie, iar Veronica în loc să-l susțină a început să-l ignore.

La un moment dat pur și simplu au încetat să mai comunice. Peste o perioadă soția a început să vină tot mai rar pe acasă, iar într-o zi și-a strâns lucrurile și a plecat, fără să mai zică ceva.

Dan s-a apropiat de geam, încercând să se ridice ca să-și vadă soția plecând, dar în zadar…

Pentru că rămăsese singur, Dan era ajutat de o asistentă socială în vârstă, ea îi aducea produse alimentare, îi gătea, îi făcea curățenie, deși tânărul încerca să se descurce singur.

În scurt timp femeia se îmbolnăvise și o trimisese în locul său pe nepoata sa, Sorina. Era o fată drăguță, pozitivă, atunci când făcea ordine parcă dansa prin casă.

Dan nu-și putea lua ochii de la ea, deși conștientiza că nu are nicio șansă. Tânăra însă era foarte amabilă și caldă cu el. Îi povestea multe și de toate, iar într-o zi i-a propus să iasă la plimbare.

Lui Dan nu-i venea să creadă, nici nu mai știa când ultima dată ieșise afară, iar Sorina cu atâta ușurință și entuziasm l-a condus.

Dan se simțise fericit după atatea luni de suferință.

În scurt timp, cei doi au început să privească și filme împreună, iar un moment romantic a făcut-o pe Sorina să-l sărute pe Dan.

Deși inițial rămase înlemnit, Dan i-a răspuns la sărut cu o pasiune nebănuită.

Între timp, fosta soție, după ce se aventurase în mai multe relații eșuate a hotărât să se întoarcă la soțul invalid, din simplu motiv că nu avea unde trăi și cu gândul că va sta o perioadă până își va găsi un nou iubit, care s-o ia la el. Descuind ușa cu cheia sa, Veronica a surprins un tablou cu totul neașteptat: la masa întinsă, plină de bucate, stăteau o grămadă de oaspeți, iar în capul mesei – mirele și cu mireasa, Dan și Sorina.

Fără să zică ceva, Veronica a înțeles că aici n-o mai așteaptă nimeni și că nicăieri n-o mai așteaptă nimeni. A lăsat cheile și a închis ușa după ea, așa cum mai procedase cândva, doar că de data asta ea a fost cea cu inima zdrobită.