Această femeie se rădea pe cap, crezând că își rezolvă astfel problemele. Iată ce a sfătuit-o specialistul

Această femeie m-a sunat într-o zi și mi-a spus că are nevoie de o consultație. I-am făcut o programare, așa că a venit la timpul stabilit. Nu am putut să nu observ că avea pe cap o basma colorată. Arăta cam de vreo 30 de ani.

-La telefon nu am îndrăznit să vă spun, -a zis femeia. Mă confrunt regulat cu probleme și am învățat să le soluționez radical. Doar că însăși metoda prin care fac asta a devenit o problemă pentru mine. Și nu mă lasă să trăiesc.

-Nu prea am înțeles. Problema dvs. este metoda cu care vă rezolvați problemele? Cred că am nevoie de mai multe detalii.

Femeia a dat încet cu mâna peste cap și a scos basmaua, rămânând absolut cheală.

-Sunteți surprinsă?-  m-a întrebat ea, zâmbind ușor.

-Un pic.

-Aceasta este metoda mea de soluționare a problemelor. Totul a început atunci când mi-am pierdut copilul. Din cauza stresului a început să-mi cadă foarte tare părul și, evident, în acea perioadă nu aveam chef să-l îngrijesc. Am suferit foarte mult, la început concubinul m-a susținut, însă văzând că nu pot ieși din starea asta m-a părăsit. Deși m-a atins și plecarea lui, nimic nu putea fi mai dureros decât pierderea copilului.

Într-o noapte, m-am trezit și am mers în baie, fiind încă aproape adormită. Eram practic inconștientă de ceea ce fac.

A doua zi dimineața când m-am trezit, m-am văzut așa, dar parcă mă simțeam mai ușurată nu știu cum. Ulterior am început să-mi amintesc că eu am fost cea care mi-am tăiat părul, mai întâi cu foarfeca, apoi m-am ras pe cap.

Deși inițial am început să mă gândesc ce-o să zică oamenii, colegii de la serviciu, mama care vine des să mă viziteze… pe urmă mi-am dat seama că, de fapt, nu asta mă preocupă, ci faptul că nu mai simțeam acea durere apăsătoare.

Când mi-am ras părul, parcă mi-am ras necazurile de pe cap. Și iată că de atunci mereu fac asta, imediat ce începe iar să crească. Nu știu de ce am impresia că dacă îmi voi lăsa din nou părul lung, necazurile o să revină…

-O să vă spun o teorie, pe care aveți dreptul să n-o credeți, dar sper că o să vă ajute să rezolvați această problemă.

Încă din cele mai vechi timpuri, părul femeilor era asociat cu puterea, cu feminitatea. Se mai spunea că acesta are memorie care înregistrează tot ce se întâmplă cu noi. Atunci când avem multe necazuri, părul începe să cadă, specialiștii pun asta pe contul dezechilibrului hormonal, cauzat de stres. Însă potrivit acestei teorii, căderea părului înseamnă eliberarea de amintirile negative. Scăpând de păr, dvs. nu ați făcut decât să scăpați de toate amintirile rele și ați renunțat să mai înregistrați în memorie tot ce se întâmplă în viața dvs.

Doar că procedând așa, dvs. ați renunțat și la amintirile frumoase. Și ați devenit astfel mult mai indiferentă. De aceea, misiunea dvs. acum este să faceți așa ca în viață să fie mai mult bine, decât rău…

-Cred că trebuie să mă gândesc la asta…

După această întâlnire, femeia a început să vină la consultații săptămânal, iar părul a început să-i crească uimitor de rapid. Nu știu cât este de adevărată teoria despre memoria părului, însă în acest caz, chiar a ajutat.