Această femeie nu era în relații bune cu cumnata sa. Iată ce i-a spus aceasta la telefon…

Paula, în vârstă de 35 de ani se plânge de relațiile cu sora soțului său:

,,Când ne-am căsătorit, noi cu soțul închiriam un apartament și ne simțeam foarte bine acolo. Sora lui nu ne-a vizitat niciodată. Noi mergeam regulat la mama-soacră, care locuia împreună cu fiica sa, adică sora soțului într-un apartament cu 2 odăi. Eu întrebam de soț, de ce sora lui nu vrea să vină la noi în ospeție, iar el doar căuta pretexte:

-Maria nu iubește să umble încolo-încoace prin ospeție, dar în rest ea e o fată bună…

Din câte eu am înțeles, ei pur și simplu nu îi plăcea de mine, chiar de la început se făcea de parcă eu nu aș exista. Când ajungeam la ele în vizită, sora lui demonstrativ se saluta doar cu el, iar pe mine nu mă observa:

-Salut, Andrei! Descalță-te, acuș noi o să te hrănim…

Eu tăceam și răbdam, încercând să nu atrag atenția la astfel de mărunțișuri. Munceam și eu și soțul, visând că cândva vom avea casa noastră proprie, nu vom mai închiria și vom face ce și cum vom dori la noi acasă.

În tot acest timp îngrijeam de bunica soțului, îi duceam produse alimentare regulat, îi cumpăram medicamente, soțul o ducea cu mașina la medic oricând avea nevoie. Așa am ajutat-o timp de vreo 3 ani. Și în tot acest timp niciodată nu am văzut și nu am auzit ca sora soțului să își viziteze propria bunică. Nu este de mirare, că bunica i-a lăsat apartamentul ca moștenire soțului. Avea un apartament cu o singură odaie, într-un bloc vechi, fără reparație. Chiar și din cauza acestui apartament, sora soțului era invidioasă și supărată, spunând că nu a putut bunica să ieie o astfel de decizie.

Dar totuși, apartamentul ne-a revenit nouă, iar noi am decis să îl vindem pentru a aduna banii cu ai noștri și să cumpărăm un apartament mai mare cu 2 odăi într-un bloc nou. Însă, blocul era în construcție și până a fi dat în exploatare trebuia să așteptăm jumătate de an. Soțul s-a gândit că ar fi bine în această perioadă să locuim la mama și sora lui:

-De ce să cheltuim banii pe chirie? Vom sta o jumătate de an acolo, și vom aduna banii pentru reparație.

Eu am fost de acord cu soțul, pentru că într-adevăr vroiam să facem cât mai curând reparație și să ne mutăm în casa noastră. Sora soțului era foarte nemulțumită și se plângea într-una. Eu înțelegeam foarte bine că noi deranjam cu prezența noastră și încercam să îmi ajut soacra cu tot ce puteam: duceam gunoiul, făceam curățenie și spălam podelele, făceam cumpărături pentru toți. Mă străduiam să nu mă bag la bucătărie peste soacră, doar dacă mă ruga atunci găteam de mâncare. Sora soțului, care mai nimic nu făcea prin casă, era și mai iritată și nemulțumită:

-Unde te bagi? Chiar nu înțelegi, că mama niciodată nu fierbe cartofii în cratița asta?!… La tine acasă o vei face pe gospodina!

Din fericire, mama-soacră se comporta adecvat cu mine și nu mă critica.

Acea jumătate de an a trecut pentru mine ca o veșnicie în infern, ajutam cu ce puteam, nu răspundeam cuvintelor jignitoare și pretențiilor. Răbdam și tăceam. În sfârșit a venit ziua cea mare și noi cu soțul am trecut în apartamentul nostru nou, la acel moment deja eram însărcinată în luna a 4-a.

Cel mai neplăcut moment, care m-a indispus foarte mult a fost când sora soțului m-a sunat chiar în primele zile când făceam reparație în casa noastră și mi-a spus:

-Ascultă! Atunci când ați pus mîinile pe apartamentul bunicii nu am zis nimic, dar acum nu mai pot tăcea. Pentru că ai locuit în camera mea jumătate de an, trebuie să achiți tarif dublu… Îmi ești datoare cu 1000 euro!

Eu nu am mai putut să tac și să rabd, mi-am adunat tot curajul și i-am răspuns:

-Ok, sunt de acord cu cele spuse… Doar că și eu nu am stat cu mâinile încrucișate în tot acest timp, am dus gunoiul, am cărat sacoșe cu produse alimentare fiind însărcinată, am lucrat ca servitoare spălând podelele… M-am gândit și am calculat, serviciile mele pentru jumătate de an au costat 1300 euro. Așa că îmi datorezi 300 de euro… Poți să mi le transferi pe card…

Sora soțului a pus receptorul și de atunci nu m-a mai sunat niciodată.”