Această faptă este demnă de mii de plecăciuni. Uite cum procedează un tată înțelept, îți va prinde bine!

Iată că a venise momentul în care Ion a decis că e timpul să se însoare. Deja de o săptămână el era în febra pregătirilor de nuntă și era destul de agitat, fiindcă nu le reușea pe toate. Deși făcuse foarte multe, încă multe mai rămăseseră de făcut, de aceea el a decis să se adreseze tatălui său pentru ajutor:

-Tată, am o rugăminte la tine. Eu nu reușesc cu toate sarcinile pentru nuntă și ți-aș fi foarte recunoscător dacă m-ai ajuta. Uite lista cu toți prietenii mei. Sună-i te rog și invită-i la nuntă din numele meu.

-Desigur, fiule. O să-mi facă plăcere să te ajut.

Când venise mult așteptata zi – ziua Nunții, tânărul s-a apropiat foarte supărat de tatăl său și a început să se revolte:

-Tată, am avut încredere în tine… doar te-am rugat să-mi suni toți prietenii.

-Păi, așa și am făcut, dragul meu. I-am sunat absolut pe toți din lista ta.

-Cum așa? În lista mea erau 50 de oameni, tată. Iar eu am văzut că au venit doar 15 dintre ei.

-Fiule, eu i-am sunat pe toți absolut. Nu i-am găsit pe toți inițial, dar am sunat în repetate rânduri până i-am găsit. Discutând cu fiecare dintre prietenii tăi, eu le-am spus că îi sun din numele și la rugămintea ta. Le-am spus foarte respectuos că ai acum niște probleme și că ai nevoie de ajutorul prietenilor. După care am anunțat pe fiecare să vină la această oră și în acest loc. De aceea, nu-ți fă griji dragule, TOȚI PRIETENII TĂI SUNT ACUM AICI!

Sursa