“Aceasta este sabotaj!” TOP 16 metode de sabotaj ale CIA

Regulile de sabotaj, pe care inteligența americană le-a adus în timpul celui de-al doilea război mondial, sunt extrem de populare în afacerile moderne.

În 1944, Oficiul Serviciilor Strategice – precursorul CIA – a distribuit o broșură secretă  – un ghid pentru cei care se simpatizează cu aliații. „Un simplu ghid de sabotaj“, în 2008 și este disponibil în prezent pe Internet, și conține instrucțiuni privind modul în care oamenii obișnuiți pot ajuta pe aliații lor de a reduce producția la plante, reduce productivitatea în birouri și de transport.

“Unele dintre aceste instrucțiuni sunt în mod clar depășite, altele rămân surprinzător de adecvate”, se arată în addendumul de pe site-ul CIA. “Ele ne amintesc cât de ușor este să subminezi productivitatea și ordinea”.

Richard Feloni de la Business Insider a selectat câteva indicații valoroase din acest manual care arată cum ar fi să fii un colaborator teribil. Este foarte interesant faptul că, în ciuda limbajului uscat și a specificului contextului, ceea ce este sugerat în manual este extrem de comun în organizațiile moderne.

Referitor la organizații și conferințe

– Insistă să faci totul “prin canale oficiale”. Nu lua niciodată decizii simplificate și accelerate.

– Vorbește cu “discursuri”. Vorbește cât mai des posibil și cât mai mult posibil.

– Dacă este posibil, trimite toate întrebările comisiilor pentru “studierea și discutarea ulterioară”.

– De câte ori este posibil, ridică întrebări inadecvate.

– Mult mai multă dispută cu privire la formularea exactă a discursurilor, protocoalelor, rezoluțiilor.

– Adresează întrebări, decizia care a fost luată deja la ultima reuniune și să încercă să revii la problema justificării acestor decizii.

– Vorbește în favoarea “precauției”. Fii “rezonabil” și încurajează-ți colegii să fie “rezonabili”, pentru a evita graba, ceea ce poate duce ulterior la jenă sau dificultăți.

Referitor la manageri

– Discută în primul rând problemele importante. Și asigură-te că ai atribuit cazuri importante lucrătorilor ineficienți.

– Insistă să faci locul de muncă în cel mai ideal mod pe probleme mai puțin importante; Dacă găsești defecte, trimite totul pentru revizuire.

– Pentru a submina moralul și producția, comportă-te cu bunăvoință cu angajații ineficienți, fă-i să crească.

– Când trebuie să faci ceva important, organizează o conferință.

– Nu complica procedurile și condițiile de admitere la emiterea instrucțiunilor, scrierea salariilor etc. Fă-o așa, pentru ca orice vrăjitorie să necesite aprobarea nu a unuia, ci a trei oameni.

Referitor la personal

– Lucrează încet.

– Evită obstacolele care îți îngreunează munca.

– Lucrează prost și dă vina pe unelte, echipamente și echipamente greșite. Plânge-te că toate acestea te împiedică să faci bine lucrarea.

– Nu împărtăși niciodată abilitățile și experiența ta cu angajații noi sau mai puțin calificați.

Sursa

error: Content is protected !!