Aceasta e cea mai longevivă femeie din lume. A trăit 122 de ani. La sigur, ai ce să înveți de la ea!

Jeanne Calment deține și până în prezent recordul în ceea ce privește durata vieții, a trăit 122 de ani și 164 de zile (1875-1997).

Se pare că destinului pur și simplu i-a plăcut stilul de viață al doamnei Calement, era asigurată financiar de către soț, nu avea un serviciu, în schimb avea un mod activ și interesant de viață: tenis, ciclism, role, pian și operă.

Ea s-a născut și a trăit toată viața în Arles, Franța. Atunci când se construia Turnul Eiffel ea avea 14 ani, perioadă în care l-a întâlnit și pe Vincent Van Gogh, despre care a spus că era „Murdar, prost îmbrăcat și sumbru”.

La 85 de ani ai săi, Jeanne era pasionată de scrimă, la 100 de ani mergea pe bicicletă. La 114 ani s-a filmat într-un film, la 115 ani a avut o operație la picior, iar la 117 ani s-a lăsat de fumat. Și nu din cauza că se simțea prost, pur și simplu vedea foarte rău și îi era incomod de fiecare dată să roage pe cineva să-i aprindă țigara.

La vârsta de 90 de ani ea, neavând moștenitori, ( fiica și nepotul său decedaseră) a încheiat un contract pe viață prin care își vindea apartamentul avocatului său. Acesta urma să-i plătească lunar câte 2500 de franci până la moartea ei. În acest mod, costul total al apartamentului trebuia să fie achitat în 10 ani. Însă nu a fost să fie, avocatul nu doar că i-a achitat timp de 30 de ani, dar a murit înaintea ei la 77 de ani, văduva căruia a continuat să-i plătească până la decesul doamnei Calment.

Iată câteva zicători ale femeii care a trăit 122 de ani:

„Dumnezeu a uitat de mine!”

„Eu am un singur rid, cel pe care stau așezată.”

„Eu sunt îndrăgostită de vin.”

„Eu nu mai sunt tânără de o sută de ani.”

Atunci când a împlinit 120 de ani, Jeanne a fost întrebată, cum va fi viitorul, în viziunea ei, la care ea a vut un răspuns genial: „Foarte scurt”.

Sursa

error: Content is protected !!