9 trucuri pe care le știe orice coafor, dar le ține în secret. Uite cum să scapi de părul ciufulit de dimineață

De câte ori ți s-a întâmplat să ieși dintr-un salon de coafură, după o simplă aranjare și să fii impecabilă. Iar așa cum procesul nu ți se păruse complicat,  decizi să încerci să repeți totul acasă, iar rezultatul – un dezastru. Motivul e foarte simplu, toți coaforii au anumite secrete, pe care nu prea le divulg clientelor. Noi am aflat câteva dintre ele și îți recomandăm și ție să le încerci.

1. Ai grijă de vârfuri

Doar femeile care au pielea capului uscată pot să aplice balsamul de păr pe întreaga lungime a firului. În mare parte, însă, scalpul și așa elimină o cantitate suficientă de grăsime, de aceea balsamul nu va face părul decât să arate murdar chiar după spălare. Frizerii recomandă aplicarea balsamului pe maxim 2/3 din lungimea părului.

2. Dă agrafele cu fixativ

Pentru ca agrafele să nu cadă din păr, trebuie să știi despre acest truc. Pune agrafele pe un șervețel de hârtie și stropește-le cu un pic de fixativ. Lasă-le să se usuce 1-2 minute, după care pune-le în păr.

3. Lenjeria de pat din mătase

Este bine cunoscut faptul, că dată e să ștergi părul cu o bucată de material din mătase, acesta va căpăta un luci extraordinar. Iată de ce e indicat să dormi pe o pernă din mătase sau din satin. Bumbacul absoarbe toată umiditatea din păr, de aceea dimineața ne trezim cu un haos în cap.

4. Masează capul

Masajul zilnic al capului poate părea o pierdere de timp, însă acest lucru chiar ajută la creșterea părului și la întărirea rădăcinilor.

5. Peria

Majoritatea dintre noi fac aceeași greșeală gravă după ce își spală părul – îl piaptănă cu o perie, deteriorând-ul foarte tare. După baie poți folosi doar un pieptene cu dinți rari.

6. Coada de cal

Deseori atunci când îți prinzi părul nu îți iese acea coadă de cal cum ai vrea, dar din contra arăți de parcă ai avea 3 fire de păr. Pentru ca să remediezi situația, după ce ai prins coada, împarte-o pe orizontală în jumătate și fixează în mijloc un clește micuț pentru păr.

7. E totul invers

Deși s-ar părea că agrafele trebuie prinse cu partea mai groasă și ondulată în sus, de fapt, totul e invers. Anume această parte este destinată pentru fixarea părului, iar cea dreptă pentru a îl menține.

8. Ascunde rădăcinile

Dacă nu ai reușit să ajungi la salon, iar rădăcinile de altă culoare sunt destul de evidente. Aranjează-ți părul fără cărare dreaptă, optează pentru una în formă de zigzag și folosește niște șampon uscat, chiar dacă părul e curat. Vei rămâne uimită de rezultat.

9. Firele neascultătoare

Atunci când vrei să-ți prinzi părul, de obicei se găsesc 2-3 fire care protestează și nu vor să fie fixate nici în ruptul capului. Pentru aceasta nu trebuie să cheltui jumătate din fixativ, e suficient să ei o periuță de dinți, pe care s-o stropești puțin cu el și să piepteni firele rebele.

Sursa

error: Content is protected !!