9 sfaturi menite să-ți ușureze viața: Trebuie să trăiești, nu doar să exiști!

Activitatea noastră preferată este să ne complicăm viața. E timpul să renunți la toate cele inutile, concentrându-te pe lucrurile esențiale din viața ta!

1.Întocmește liste

Nu trebuie să fii perfecționist pentru a face liste. Mergând la cumpărături, nu uita să îți notezi ceea ce ai de gând să cumperi – această abordare îți va permite să nu faci prea multe cheltuieli și să economisești bani. Ai o mulțime de lucruri de făcut în zilele următoare? Fă o listă, astfel încât să nu pierzi nimic important din vedere. Mergi într-o călătorie? Notează pe o foaie de hârtie ceea ce trebuie să pui neapărat în valiză, astfel nu vei uita nimic.

2.Eliberează-te de trecut

Ai grijă de prezentul tău – în timp ce trăiești în trecut, este absolut imposibil să începi o viață nouă. Bineînțeles, nu e vorba de amintirile plăcute. Ele, dimpotrivă, ne ajută să mergem înainte. Scapă de lucrurile care îți trezesc emoții și trăiri triste. Nu are rost să te întorci iar și iar la momentele care au rămas în trecut. E timpul să îți îndrepți privirea spre viitorul luminos!

3.Alege-ți anturajul

Evită comunicarea cu persoanele care îți provoacă disconfort, aceasta este inutilă. Limitează-te la întâlnirile cu câțiva prieteni care îți sunt cu adevărat dragi și apropiați. Timpul petrecut cu prea mulți oameni îți poate fura din energia vitală atât de necesară. În plus, dacă ești înconjurat de pesimiști, oameni nemulțumiți de viață sau de vampiri energetici – este aproape imposibil să-ți îmbunătățești viața.

4.Fă-ți timp pentru tine

Dedică-ți cel puțin o zi pe săptămână. În acea zi nu trebuie să-ți faci programări, să îndeplinești treburi casnice sau obligațiile față de colegi. Gândește-te la tine și vei vedea că această singurătate improvizată îți va fi benefică. Mergi la un salon de frumusețe sau la shopping, bea o ceașcă de cafea, mângâie pisica sau citește o carte interesantă. Este imposibil să le reușești pe toate. Încearcă să înțelegi acest lucru și o dată pe săptămână permite-ți să uiți de cuvântul „Eu trebuie” și amintește-ți de „Eu vreau”.

5.Observă culorile care te înconjoară

Culorile ne influențează starea psihologică. Astfel, roșul te va încărca cu energie pentru întreaga zi, iar albastrul îți va aduce armonia și bucuria atât de necesară. Evită nuanțele care te irită – este ușor, fii înconjurat de culorile preferate: în casă, în garderobă, la birou.

6.Ascultă-ți corpul

Ni se pare că durerile de spate sunt consecințele unui stil de viață sedentar, iar migrena este reacția organismului la o schimbare a vremii. De fapt, printr-o varietate de senzații dureroase, corpul nostru ne transmite semnale SOS. Ascultă-l, cel mai probabil motivul este oboseala constantă sau că faci ceea ce nu-ți place cu adevărat.

7.Fă-ți planuri

Nu contează pentru ce perioadă, scurtă sau îndelungată. Planifică o excursie la mare pentru vara vitoare, începe să economisești bani pentru o bucătărie nouă sau decide să gătești ceva neobișnuit pentru weekend-ul următor și surprinde-ți întreaga familie. Anume planurile și visurile ne provoacă la realizări și schimbări frumoase în viață.

8.Atrage atenția la realizări

Înainte de a merge seara la culcare, amintește-ți de toate lucrurile utile, bune și corecte pe care le-ai făcut astăzi și laudă-te pe tine însuți. Ai spălat podeaua – excelent! Ai ajuns la serviciu la timp – perfect! Ai spălat și ai călcat hainele murdare – grozav! Fiecare lucru mic pe care l-ai realizat în ziua care a trecut contează. Și nu uita și de recompense!

9.Zâmbește

Zâmbește, râzi și bucură-te de viață. Sună un prieten cu un bun simț al umorului, spune-i un banc, caută filmulețe cu animale hazlii și drăguțe, mergi la teatru la o comedie bună. Râsul antrenează mușchii feței și îți întoarce starea de bine, atunci când viața îți pare lipsită de sens.