9 poze care demonstrează că Olanda merită să aibă cea mai bogată agricultură

Olanda este liderul mondial la capitolul tehnologiilor inovatoare în agricultură și creașterea animalelor.

Începând cu anul 2000, fermierii olandezi au reușit să renunțe aproape complet la utilizarea pesticidelor și, începând cu anul 2009, a redus cu 60% consumul de antibiotice la creșterea păsărilor și animalelor. În prezent, Olanda este al doilea exportator de produse alimentare, fiind întrecută de SUA, țară care este de 270 ori mai mare.

Serele sunt echipate cu sisteme automate de climatizare, astfel ele permit recoltarea produselor agricole 365 zile pe an.

În Westland, care este situat în sudul Olandei, suprafața serelor ocupă 80% din totalul terenurilor agricole.

Iată o fermă care produce legume și pește pe acoperișul unei case de locuit din Haga. Deșeurile provenite din producția de pește sunt folosite ca îngrășământ.

Odată cu creșterea cererii de pui, producătorii olandezi au dezvoltat și introdus tehnologii care maximizează producția de păsări, păstrând în același timp confortul animalelor. Această fermă de păsări conține 150 000 de capete.

Iată aici un utilaj, care se rotește și permite mulgerea a 150 de vaci concomitent

O seră unde roșiile sunt fertilizate cu deșeuri de pește. Olanda este liderul mondial la producția și exportul de roșii.

Un generator, care se alimentează cu gaz natural și produce energie electrică, pentru iluminarea și încălzirea serelor.

În urma determinării cantității exacte de apă și substanțe nutritive, aici roada de cartofi este dublă.

Muzeul care conține 1200 exemplare de sol din întreaga lume. Această colecție este o sursă foarte importantă pentru continuarea cercetărilor în domeniul agriculturii.

Olanda este un exemplu de urmat pentru noi. Sper că acest articol te-a inspirat!