9 lucruri pe care le poți vedea numai în Japonia, chiar dacă ai vizitat întreaga lume!

Japonia este o țară cu o istorie și o cultură extraordinară, mulți fiind pasionați de ea: urmăresc anime și seriale japoneze,  mănâncă wok și sushi și sunt fani ai interpreților japonezi. Chiar și un lucru atât de obișnuit, dar fără de care nu ne putem imagina un weekend distractiv, precum karaoke își are originea în Japonia. Cu toate acestea, mai există unele lucruri care pot fi văzute doar în Țara Soarelui Răsare.

Descoperă 9 lucruri deosebite care nu pot fi văzute nicăieri în lume decât în Japonia!

1.

„Când vezi un omuleț verde, începi să traversezi strada” – am învățat acest lucru de mici copii. Dar, la unele treceri de pietoni din Japonia nu vei vedea un omuleț verde. În schimb, îl poți vedea pe iepurele Miffy – un personaj creat de Dick Bruna, un autor de cărți pentru copii.

2.

Ne-am obișnuit să stăm pe scaune în cafenele și baruri. Însă japonezii sunt obișnuiți cu un nivel de confort mai ridicat, oriunde s-ar afla. Așadar, în cafenelele japoneze scaunele arată mai mult ca niște fotolii joase pe care te poți culca. Europenii numesc această piesă de mobilier Izakaya – la fel ca și localurile unde poți vedea astfel de scaune joase.

3.

Pentru a reduce stresul și a scăpa de durerile de cap, folosim deseori un dispozitiv pentru masaj care are un design foarte simplu. În Japonia există o variantă mai creativă și „leneșă” – dispozitive electrice care arată ca niște caracatițe multicolore.

4.

Pringles-urile sunt o gustare destul de populară în foarte multe țări ale lumii. Dar în Japonia, Pringles este o marcă de tăiței pe care oamenii o mănâncă foarte des.

5.

Pare să fie complet normal să te oprești la o cafenea și să bei o ceașcă de cafea în singurătate sau să mănânci ceva în timpul pauzei de masă. Dar în cafenelele japoneze, vizitatorii care sunt singuri primesc jucării uriașe de pluș, astfel încât să nu se simtă trist.

6.

Majoritatea automatelor de cafea din întreaga lume sunt foarte asemănătoare – toate au mai multe butoane pentru a alege o băutură în pahare tradiționale de hârtie. În Japonia, există un serviciu care îți permite să comanzi o cafea cu ajutorul unei aplicații și să o iai de la magazin la ora dorită. În loc de pahare de plastic, există sticle cu etichete multicolore pe care le poți personaliza.

7.

Ai mâncate și tu biscuiți în formă de animale? În Japonia, aceste gustoșenii sunt sub forma personajului Pokemon.

8.

În întreaga lume, de Revelion și de Crăciun, oamenii gătesc o mulțime de mâncăruri gustoase și organizează petreceri. Ciudat, dar în Japonia, oamenii au o atitudine cu totul diferită față de aceste lucruri: în noaptea de Crăciun ei preferă să mănâncă pui de la KFC, care înlocuiește bucatele tradiționale de sărbătorile de iarnă.

9.

Dacă adori să mănânci sushi, probabil ai observat că adesea orezul cade de îndată ce încerci să îl apuci cu bețișoarele. În Japonia nu există o astfel de problemă, deoarece ai eu o rețetă specială: orezul este amestecat cu un sos care conține zahăr, sare și oțet de orez.