9 imagini cu cele mai pitoreşti şi ascunse locuri de pe planetă în care oricine ar visa să ajungă.

Pe planetă au rămas atât de puţine locuri pitoreşti, în care să te simţi în siguranţă şi să nu te deranjeze nimeni. Locuri în care să uiţi de toate nevoile vieţii şi să trăieşti cele mai fericite momente ale ei. Locuri neatinse şi nici poluate încă de turişti. În acest articol îţi propunem să visezi, iar visul, cine ştie, oricând poate deveni realitate.

1. Tainica lagună, Filipine

Pe insula filipineză Maniloc e ascunsă între stânci o lagună secretă la care poţi ajunge doar printr-un canion îngust. Cel mai bine e să vizitezi acest loc în perioada cu mai puţine precipitaţii, adică din noiembrie până în aprilie.

2. Castello di Sammezzano, Italia

Castello di Sammezzano se află în regiunea Toscana şi e propritate privată deschisă uneori pentru turişti. Se vehiculează ideea că acest castel ar fi fost scos la vânzare, ceea ce ar urma să îngrădească accesul turiştilor. Informaţia însă nu a fost confirmată oficial deocamdată.

3. Cascada Havasu, SUA

În parcul Grand Canyon din Arizona se află cascadele închise Havasu cu apă de culoare azuriu-verzue datorită corbonatului de calciu şi magneziu pe care-l conţine. În acest loc poţi ajunge doar pe jos au călare înfruntând o distanţă de 10 mile. E bine să vizitezi locul primăvara când zilele devin mai lungi.

4. Wilderness Safaris, Botswana

În acest loc poţi ajunge doar cu un avion privat, iar cea mai potrivită perioadă pentru a vizita locul e iulie-august, în timpul inundaţiilor.

5. Terasele de orez, Indonezia

În regiunea Ubud de pe câmpiile Bali se află nişte terase uimitoare de orez, care nu pot fi văzute însă de turişti decât de departe. Terasele rămân verzi anul împrejur, iar perioada potrivită pentru a le vizita e mai-august.

6. Bagan, Myanmar

Această ţară a devenit deschisă pentru turişti nu tocmai demult din cauza problemelor interne. E important să vizitezi acest loc după sezonul ploilor din noiembrie-februarie.

7. Samarqand, Uzbekistan

Acest oraş e foarte populat, dar infrastructura turismului nu e dezvoltată. Experţii recomandă să vizitezi acest loc în zilele mai puţin însorite, adică în perioada mai-iunie şi septembrie-noiembrie.

8. Moravia, Cehia

Cea mai propice perioadă pentru a vizita locul e cea în care se strâng strugurii, adică la sfârşitul verii.

9. Machangulo Beach Lodge, Mozambic

Pe insula Machangulo nu locuieşte aproape nimeni, aşa că e un loc bun pentru diving în perioada mai-noiembrie.

sursa

 

error: Content is protected !!