9 citate tămăduitoare de la Natalia Bekhtereva

Nepoata renumitului fiziolog, psihiatru și neuropatolog Vladimir Bekhterev, Natalia Bekhtereva a fost un neurofiziolog cu o reputație la nivel mondial și directorul Institutului Creierul Uman din Rusia. Academicianul Natalia Bekhtereva credea că creierul uman este ca o ființă vie în corpul nostru.

Ea întotdeauna a mers până la limitele științei, ea a dorit să înțeleagă ce îl face pe om – om. Și se pare că i-a a reușit – detalii găsiți mai jos în cele 9 citate de la Natalia Bekhtereva.
1. Impactul cel mai frecvent și semnificativ asupra stării de sănătate a creierului uman îl au emoțiile.

2. Atunci când ai tulburări emoționale, cel mai bun remediu sunt plimbările sau oricare tip de mișcare. 

3. Dacă oamenii ar fi sănătoși, și ar fi mai rar supuși problemelor cotidiene, atunci creativitatea omenirii ar crește semnificativ. Mai ales acum, când crește fluxul de informații.

4. Deseori mă gândesc la creier ca la un organism independent, ca la o ,,ființă în ființă”. Creierul singur se protejează de avalanșa de emoții negative. Când am simțit asta, aveam sentimentul că am găsit o perlă.

5. Am vrut întotdeauna să mă uit peste margine, peste limită, să fiu acolo unde încă nimeni nu a fost, vroiam să înțeleg, ce îl face pe om – om.

6. Se spune că doar 5 – 7 % din celulele creierului funcționează. Personal, în baza cercetărilor mele științifice, consider că la oamenii deștepți, cu gândirea creativă funcționează toate 100 % – dar nu dintr-o dată, se implică în proces una câte una, ca luminițele unei ghirlande de Crăciun.

7. Anii iau cu ei toată frumusețea exterioară și cu vârsta sufletul uman treptat se eliberează de toate necesitățile. Nu mai este nevoie să joci anumite jocuri. Poți fi tu însuți, poți spune deschis ce crezi și ce simți. În cele din urmă înțelegi că fericirea e ceea cu ce te poți împărți cu alții chiar acum.

8. Noi ne luptăm cu viața și sperăm că vom obține un premiu, din el vom cumpăra un apartament, o mașină, vom obține un post bun și toți vor fi mulțumiți. Dar pentru totdeauna vei ține minte momentele în care tata, tânăr, cânta un vals la pian, și tu – te rotești, rotești, ca o frunză de toamnă.

9. Eu presupun că gândul este separat de creier. Creierul doar preia ideea și o citește. Vedem multe ce nu suntem în stare să le înțelegem.

Sursa: creu.ru

error: Content is protected !!